Çandarlı'nın tarihi Dünyayı Geziyorum'da

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı Bergama’nın dünyaca meşhur bölgelerinden Kızıl Avlu tapınağı oldu. Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Çandarlı'nın tarihi Dünyayı Geziyorum'da
Çandarlı'nın tarihi Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 24.10.2020 10:28 GÜNCELLEME 24.10.2020 10:28

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta zengin tarihiyle İzmir Bergama’daki serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Türkiye’nin görülmeye değer bölgelerinden izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta doğal güzellikleriyle, köklü tarihiyle İzmir Bergama’dan renkli görüntülerle evlere konuk olacak. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak tarihte Pitane olarak adlandırılan Çandarlı’ya gitti. Kendine has sakinliği ve güzelliğiyle özellikle emeklilerin adresi olan Çandarlı sahilini gezen Özlem Tunca, muhteşem deniz manzarasının tadını çıkardı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Çandarlı Kalesi oldu. Özlem Tunca, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve Amazon kadınlarının kurduğu düşünülen kalenin tarihini izleyicileri için anlattı. Onca gezinin ardından acıkan Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu Ege’nin zengin menüsünü içeren restoranda aldı. Palamut yahni, karides mantısı, ızgara ahtapot ve birçok mezenin bulunduğu masaya oturan Özlem Tunca Ege lezzetlerini yerken kendinden geçti.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı Bergama’nın dünyaca meşhur bölgelerinden Kızıl Avlu tapınağı oldu. Roma döneminde kırmızı tuğlalardan yapılan en büyük eser olarak tarihe geçen tapınakta Roma kültürünün izlerini arayan Özlem Tunca, bölge rehberiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim