Manisa'da tarih dolu bir serüven

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:10’da Kanal 7’de.

Manisa'da tarih dolu bir serüven
Manisa'da tarih dolu bir serüven
GİRİŞ 06.11.2020 14:26 GÜNCELLEME 06.11.2020 14:26

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Şehzadeler Şehri Manisa’dan evlere konuk olacak.  

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Türkiye’nin görülmeye değer bölgelerinden izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta yemyeşil ormanları, köklü tarihiyle Manisa’dan ekrandaki yerini alacak. Dünyayı Geziyorum ekibi Manisa’da ilk olarak şehir merkezinde yer alan ve 1592 yılında yapımı tamamlanan Muradiye Cami’ne gitti. Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ne inşa ettiği tek eser olma unvanına sahip olan caminin avlusuna giren Özlem Tunca, Üçüncü Murat adına yapılan caminin tarihini izleyicileri için anlattı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Kanuni Sultan Süleyman’ın Acem Ali’ye yaptırdığı Sultan Camii oldu. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Valide Sultan’ın adına yapılan ve dönemin önemli şifahanelerinden birine sahip olan caminin mimarisini inceleyen Özlem Tunca, ince işçiliğe hayran kaldı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Sipil Dağları’nın yemyeşil doğası arasında yer alan Manisa Kalesi’ne gitti. Ne zaman yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmayan eski kalenin kalıntıları arasında dolaşan Tunca, kalenin tarihine dair bilgi verdi. 

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı Aigai Antik kenti oldu. M.Ö ikinci yüzyılda inşa edilen antik kenti karış karış gezen Özlem Tunca, dönemin insanlarının yaşamlarına dair izler taşıyan eserler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:10’da Kanal 7’de.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı