Ahlat'ta Selçuklu izleri

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 23:15’te Kanal 7’de…

Ahlat'ta Selçuklu izleri
Ahlat'ta Selçuklu izleri
GİRİŞ 20.11.2020 16:23 GÜNCELLEME 20.11.2020 16:23

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta köklü tarihiyle geçmişten bugüne yolculuk yapmayı sağlayan Bitlis’ten evlere konuk olacak.

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta binlerce yıllık tarihi, tertemiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Bitlis’ten ekrana gelecek. Gündüz Gece ekibi Selçuklu Devleti’nin izlerini taşıyan Bitlis’te ilk olarak Ahlat’a geleneksel yöntemlerle taş çıkarmaya gitti. Kışın sıcak, yazın serin tutma özelliği bulunan ve dayanıklılığıyla uzun yıllar kullanılabilen Ahlat taşının yolculuğuna tanıklık eden Kürşat, taş ustalarına yardım etti. Gündüz Gece ekibi daha sonra dünyanın en büyük Türk- İslam mezarlığı olarak bilinen Selçuklu meydan mezarlığını ziyaret etti. Kürşat, üzerindeki motif ve yazılarla tarihe ışık tutan mezar taşlarıyla ilgili bölge rehberinden bilgi aldı.

Gündüz Gece ekibinin son durağı, baston atölyesi oldu. Kürşat, tarihi asırlar öncesine dayanan ve şimdilerde şık bir hediye alternatifi olan bastonun yapım aşamasını izlerken baston ustasıyla keyif dolu bir sohbet gerçekleştirdi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 23:15’te Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular