Kyzikos Antik Kenti Gündüz Gece'de

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi saat 11:20’de Kanal 7’de…

Kyzikos Antik Kenti Gündüz Gece'de
Kyzikos Antik Kenti Gündüz Gece'de
GİRİŞ 23.04.2021 11:49 GÜNCELLEME 16.06.2021 14:58

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta benzersiz doğasıyla Balıkesir Bandırma’daki serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

 

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta antik kentleri ve muhteşem doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Balıkesir Bandırma’dan evlere konuk olacak. Gündüz Gece ekibi Bandırma’da ilk olarak helva atölyesine gitti. Kürşat, devasa kazanlarda kaynayan tahinlerin kahvaltı sofralarını süsleyen helvaya dönüşünü izlerken helva ustasıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Gündüz Gece ekibi daha sonra Erdek ve Bandırma körfezlerinin kesiştiği noktaya gitti. Muhteşem doğayı görünce hayranlığını gizleyemeyen Kürşat, bölgenin turistik değerini bölge rehberinden dinledi.

Gündüz Gece ekibinin son durağı Balıkesir’in binlerce yıl öncesine ışık tutan antik kenti Kyzıkos oldu. M.Ö. 6 bin yıllarına dayanan antik kenti gezen Kürşat, Yunan mitolojisini anlatan kalıntıları yerinde inceledi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu