Cumhuriyet'in tiyatro yalanı ortaya çıktı

Cumhuriyet Gazetesi ve diğer bazı siteler şimdi de Devlet Tiyatroları’nı hedef aldı.

Cumhuriyet'in tiyatro yalanı ortaya çıktı
Cumhuriyet'in tiyatro yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 02.06.2016 00:49 GÜNCELLEME 02.06.2016 08:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Vekili Zafer Kayaokay'ın UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) tarafından Hırvatistan'daki Tiyatro Festivali'ne davet edildiğini, masrafların UNESCO tarafından karşılanmasına rağmen Birecik ve Kayaokay'ın festivale katılmak yerine şehirde gezdiğini iddia etti.

Ancak gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Devlet Tiyatroları'na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, UNESCO'nun ismini kullanarak yalan haberlerin temelini sağlamlaştırmaya çalışan gazetenin bu iddiasının kasıtlı olarak Eski Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanı ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Türkiye sorumlusu Refik Erduran tarafından tezgahlandığı öne sürüldü.

Erduran, Osmanlı aleyhindeki bir tiyatro oyununu ile başörtülü bir hayat kadınını anlatan bir başka oyununu Devlet Tiyatroları'nda sergilemek istedi. Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik, Erduran'ın toplumun değerlerine aykırı bu oyunlarını onaylamayınca hakkında bu kirli tezgahın hazırlandığı iddia ediliyor.

İŞTE YALANIN BELGESİ

Ayrıca yalan haberlerde yer alan bilgilerin aksine Birecik ve Kayaokay'ın uçak biletlerinin bakanlık tarafından karşılandığı belirtildi.

Sadece otel masraflarını karşılayan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Türkiye'den giden heyetle ilgilenmediği, heyetin de bu durum sonrası büyükelçiliğe gidip hem Balkanlar'daki tiyatro projeleri üzerine bilgi verdiği hem de kendilerine festival sorumluları ile iletişim kurmak için yardımcı olmalarını istediği öğrenildi.

2015'te gerçekleşen olay bir sene sonra pişirilerek yeniden medyaya sunulurken söz konusu yalanlarla hedef alınan Nejat Birecik'in festivale katıldığını belgeleyen fotoğraflar da ortaya çıktı.

YORUMLAR 5
  • Hasan huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin tiyatrosu operasi balesi kumarhenesi kerhanesi meyhanesi olmaz acilen bunlarin ozellesmesi lazim
    Cevapla
  • MURAD 7 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro niye devletin? anlayabilmiş değilim. arpalık mı? bence özelleşsin
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet gazetesinde doğru haber çıkıyor mu ki bu haber yalan deme gereği duyuyorsunuz!
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    o taraf habere ilişkin bi resim koymuştu. eğer yalansa o katılımı belgeleyen fotoğrafları görmek isteriz.
    Cevapla
  • tabi 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi köşelerini, imtiyazlarını kaybetmemek için..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!