Gazze'deki zulme sanatla dikkat çektiler

Esenler Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Filistin’de yaşanan soykırıma “Sanatın Evrensel Dili Susturulan Çocuklar İçin Konuşuyor” adlı tiyatro gösterimi, sergi ve müzik dinletisi ile dikkat çekti.

Gazze'deki zulme sanatla dikkat çektiler
Gazze'deki zulme sanatla dikkat çektiler
GİRİŞ 16.04.2024 21:31 GÜNCELLEME 16.04.2024 21:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde, Gazze’de devam eden soykırımlara dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterimi, müzik dinletisi ve sergi düzenledi.

“Sanatın Evrensel Dili Susturulan Çocuklar İçin Konuşuyor” sloganıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, yaşanan vahşet ve zulme karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla kanlı çocuk ayakkabıları sergilendi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nde konservatuvar eğitimi alan ve konservatuarı kazanıp mezun olan eğitmenler, sevilen şair ve sanatçıların Kudüs ve Filistin temalı şarkılarını seslendirdi.

Tiyatro gösteriminde ise ESEV dramı öğrencileri, bir anne ve babanın çocuklarını kaybettiği andaki acısını ve çaresizliğini sahneye taşıdı.

HASSASİYETİMİZİ DİRİ TUTMALIYIZ

Etkinlikten bir hayli etkilendiğini kaydeden Fatma Kara, “Tüylerim ürpererek izledim tiyatro gösterimini. Biz burada belki bir tiyatro oyunu izledik ama Gazzeli kardeşlerimiz tüm yaşananları çok acı bir şekilde tecrübe ediyorlar. Onların neler yaşadığını hiçbir zaman anlayamayacağız. Umarım bu etkinlikler insanlarımızda bir bilinç oluşturur. En azından kararlı bir şekilde boykota devam etmeliyiz”  şeklinde konuştu.

Sanatın birleştirici bir unsur olduğunu söyleyen Atilla Güneş ise şunları kaydetti: 
“Çok iyi hazırlanmış bir etkinlik. Hepimiz çok duygulandık. Gazze’de yaşananlar içimizi parçalıyor. Hiçbir suçu olmayan masum insanlar vahşice katlediliyor. Bu tür etkinliklerle Gazze hassasiyetimizi diri tutmalıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu