Fatih'te otomobil denize uçtu: 1 ölü

Otomobil Eminönü'nde denize uçtu. Araçtakileri kurtarmak için denize 14 yaşındaki çocuk ve 2 vatandaşı 1 kişiyi kurtarmayı başardı. Kazada 1 kişi ise hayatını kaybetti.

GİRİŞ 29.05.2011 15:20 GÜNCELLEME 29.05.2011 15:20

Fatih'te deniz kenarında park halindeki otomobil, içinde bulunan 1'i kadın 2 kişi ile birlikte denize düştü. Otomobilin sağ ön kutluğunda oturan Semanur Alan (24) isimli kadın, denize atlayan biri çocuk 2 vatandaşın yardımıyla kurtarıldı. Suya gömülen otomobilden çıkmayı başaramayan Hamit Yamaç (23) ise hayatını kaybetti.

Fatih Çatladıkapı sahilinde denize düşen otomobilde can pazarı yaşandı. İki arkadaşın içinde bulunduğu otomobil henüz belirlenmeyen bir nedenle denize düştü. Sahildeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında düşen otomobilin ön koltuğunda oturan Semanur Alan camdan çıkarak yardım istedi. Bu sırada 14 yaşındaki Semih Ede isimli çocuk ile başka bir vatandaş hemen suya atladı. Genç kadın duvardaki vatandaşların attığı ip yardımı ile yukarı çekildi. Ancak otomobilin sürücü koltuğunda oturan Hamit Yamaç, yavaş yavaş suya gömülen otomobilden çıkmayı başaramadı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi dalgıçlar, Yamaç'ın düştükten yaklaşık 20 dakika sonra çıkarabildi. Kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışılan Yamaç müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazadan yara almadan kurtulan Semanur Alan ise hemen ambulansa alındı. Bir süre olay yerinde bekletilen Alan her ihtimale karşı hastaneye götürüldü. Kısa süre hastanede kalan Alan ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Genç kızın görüntülenmemesi için polis ve sağlık ekiplerinin özel çaba göstermesi dikkat çekti. Yüzünü kapatılarak sedye ile hastaneye sokulan genç kız, hastaneden çıkartılırken yine yüzü kapatıldı. Polis aracının da hastane kapısına kadar yanaştırıldığı görüldü.

Görgü tanıkları, iki arkadaşın araç içinde konuştuklarını ve çıkan sesle aracın denize düştüğünü fark ettiklerini aktardı. Denize düşen otomobili gördüğünde hemen suya atladığını belirten Semih Ede, "Benle beraber bir amca da suya atladı. Bayanı kurtardık." dedi.

Bu arada denize düşen engelli plakalı otomobilde vinç yardımıyla denizden çıkartıldı. Polis'in kaza ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor