Kırgızistan'da nevruz coşkuyla kutlanıyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, "yeni hayatın bayramı" olan nevruzun, insanlara birbirlerine saygılı olmayı öğrettiğini söyledi.

Kırgızistan'da nevruz coşkuyla kutlanıyor
Kırgızistan'da nevruz coşkuyla kutlanıyor
GİRİŞ 21.03.2013 13:51 GÜNCELLEME 21.03.2013 13:51

Başkent Bişkek'teki Konser Salonu'nda düzenlenen kutlamaya eşi ile gelen Cumhurbaşkanı Atambayev, yaptığı konuşmada, Kırgızistan halkının Nevruz Bayramı'nı kutladı.

"Biz sadece bu ülkede mutlu olabiliriz" diyen Atambayev, "Kırgızistan halkının ve böyle bir ülkenin fakir olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz, kalkınacağız. Mutlu olacağız. Yönetim bunun için büyük çaba içinde" diye konuştu.

Atambayev, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetleri hatırlatarak, "Ülkede hala kaos yaratmak isteyenler var. Çalıp, çırpmak ve öldürmek isteyenler var. Onlar, insanların kanlarıyla, umutsuzluğu ile akbabalar gibi besleniyorlar. Halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, onlara buradan seslenmek istiyorum. Size izin verilmeyecek. Bunu boşuna beklemeyin" diye konuştu.

Atambayev'in konuşmasının ardından çeşitli sanatçıların sahne aldığı konser düzenledi.

Hava kapalı olmasına rağmen halk, Ala-Too meydanını doldurdu. Meydanda konserler, spor ve geleneksel oyunlar tertip edildi.

Bişkek hipodromunda geleneksel at yarışları düzenlendi, Kök-Boru milli oyunu oynandı. At yarışlarında başarılı olanlara para ödülleri verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Benzema'yı konuşuyor! Dudak uçuklatan maaşından vazgeçiyor
İşte Reisi'nin kaza öncesindeki son görüntüleri