Ermeni mezalimi belgelerle kanıtlandı

Azerbaycanlı tarihçiler Rusya, Türkiye ve Avrupa'daki arşivleri inceleyerek, 1915 olaylarına ilişkin kapsamlı çalışma yürütüyor.

Ermeni mezalimi belgelerle kanıtlandı
Ermeni mezalimi belgelerle kanıtlandı
GİRİŞ 15.01.2015 12:54 GÜNCELLEME 15.01.2015 12:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Azerbaycanlı tarihçiler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının araştırılması yönünde kapsamlı çalışma yürütüyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine, Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü'nde görevli 30 akademisyen, Azerbaycan, Rusya, Türkiye ve Avrupa arşivlerindeki belgeleri inceleyerek, 1. Dünya Savaşı'nda Doğu Anadolu bölgesinde yaşananlarla ilgili çalışmalar yapıyor.

Tarih Enstitüsünün çalışmaları sonucu üç yılda otuz yedi kitap yayınlandı.

"ERMENİLERİN YAPTIKLARI KATLİAMLAR ORTADA"

Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yakup Mahmudov, Azerbaycanlı araştırmacıların çalışmalarını AA muhabirine anlattı.

Mahmudov, arşiv belgelerine dayanarak yaptıkları çalışmalar sonrasında Ermeni iddialarının gerçekleri yansıtmadığının ortaya çıktığını, tam tersi Ermenilerin Doğu Anadolu ve Azerbaycan'ın farklı bölgelerinde mezalim yaptıklarının ispatlandığını bildirdi.

Ermenilerin iddialarını kanıtlayacak bir tek gerçek belge bulamadıklarını vurgulayan Mahmudov, "İddiaları asılsız. Ermeniler, Çar Rusyası'nın verdiği silahlarla vatandaşı bulundukları Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanarak ihanet etmişti. Bugün Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde onların yaptıkları soykırımların kanıtı olan ve Türklere ait toplu mezarlar bulunuyor" dedi.

ERMENİ KATİLLERİNİ DEŞİFRE ETMEYE DEVAM

Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerindeki yöneticilerin bu gerçekleri çok iyi bildiğini savunan Mahmudov, bu ülkelerin dini dayanışma duygusuyla gerçekleri gözardı ettiğini, çifte standart uygulayarak Türkiye'ye karşı haksız tavır aldıklarını vurguladı.

Ermenilerin Doğu Anadolu ve Azerbaycan'da yaptığı katliamlarla ilgili farklı araştırma eserleri yayınladıklarını ve yayınlamaya devam edeceklerini ifade eden Mahmudov şöyle konuştu:

"Kitapların hepsi arşiv belgelerine dayanarak yazıldı. Edindiğimiz belgeler, Türklerin değil, Ermenilerin katliam ve soykırım yaptığını ortaya koyuyor. Araştırmalarımız sonucu 37 kitap yayınladık. Ülke içinde bu kitapları dağıtıyoruz. Fakat asıl önemli olan gerçekleri tüm dünyaya duyurmak. Bu nedenle kitapları Rusça ve İngilizce'ye çevirerek büyükelçiliklerimiz aracılığıyla tüm dünyaya dağıtıyoruz. Araştırmalarımız, Batılı yalancı ve riyakar siyasetçiler ile Ermeni milliyetçilerinin iç yüzünü ortaya çıkartıyor."

YORUMLAR 3
  • erzurumlu taner 9 yıl önce Şikayet Et
    darısı türkiyenin başına bu gibi çalışmalar bizde artar
    Cevapla
  • hacer 9 yıl önce Şikayet Et
    aferin azerbaycanlı kardeşlere. buradaki tarhçiler de özal 3 maaş veriyordu bu hükümet vermiyor diye arşivleri terk ediyor. Vatansever tarihçilerimize bir maaş yetmiyor anlaşılan.
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    işte şindi yandınız!eski türkiyeyi köşeye sıkıştırmaya çalışmanıza benzemez artık.yeniTÜRKİYE ile başaçıkın da görelim!hadi yalanlarınızı tekrar yutturmaya çalışın bakalım.hadi bi deneyin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!