Cübbeli'den Hülya Avşar'a koca mesajı

Cübbeli Ahmet Hoca, verdiği son röportajda magazinsel sorulara da cevap verdi.

Cübbeli'den Hülya Avşar'a koca mesajı
Cübbeli'den Hülya Avşar'a koca mesajı
GİRİŞ 21.10.2013 05:54 GÜNCELLEME 21.10.2013 08:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hürriyet Gazetesi'nden İzzet Çapa'nın sorularını yanıtladı.

* Hazır sizi bulmuşken kaldığımız yerden bir-iki magazin sorusu soralım hocam. Gazetelerde "Koca arıyorum" manşetiyle Hülya Avşar'ın boy boy fotoğrafları çıktı.

- "Koca arıyorum" demişse ne mutlu. Kadın "Sevgili arıyorum" deseydi cevabım "Halt etmiş" olurdu. En nihayetinde nikâh istiyor, bunun ne haramı ne de günahı vardır.

* Hocam bu kadar ılımlı ve hoşgörülüsünüz, nasıl oldu da İlyas Salman'la kavga ettiniz?

- Kavga falan etmedim ki. Onun arkamdan ileri geri konuştuğunu söylüyorlar ama ben tek kelimesini bile duymadım. Güya şalvarıma, cübbeme, kılık kıyafetime sinirlenmiş. Eğer doğruysa bu kendi hazımsızlığı ve kültürsüzlüğündendir. Çünkü ben razı olmadığım durumlar bile söz konusuysa, kimsenin kılık kıyafetinden bağırıp çağıracak kadar rahatsız olmam, küpeli de görsem, eşcinsel de görsem "Ulan siz ne yapıyorsunuz?" demem.

* Yakın zamanlarda ünlüler dünyasına uyuşturucu operasyonu yapıldı. İslamiyet'in uyuşturucuya bakışı nedir?

- Esrar, aklı giderici bir maddedir, haramdır. Azı çoğu yoktur, haramdır fıkıhta. Kafa bulmayacak kadar içki içmenin de haram olduğu gibi uyuşturucunun da esrarın da zerresi bile haramdır.

* Cehaletime verin bilmiyorum. İçen dinden çıkar mı?

- Afedersin zina da yapsa dinden çıkmaz bir insan. Bir insan günahını günah bildiği müddetçe babasını kesse kafir diyemezsin ona. "Nefsime hakim olamadım, kestim. Haram yaptım" dediği takdirde dinden çıkmaz insan ama "Ama hak etmişti, iyi ki yaptım" derse kafir olur.

YORUMLAR 19
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ahmet enes anlatmak istediğim yanlış anlaşıldı herhalde. Hepimiz olarak biz müslümanlarda körü körüne itaat yoktur ki fakat bu anlayış büyüklere saygısızlık ifade etmez aksine onları daha iyi anlamaya yöneltir de herkes kendi yaptığının sorumluluğunu güçlendirsin ve ancak kişi kendi ameliyle-niyetiyle kurtulacağının bilincinde olsun.
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rızası için Haber7'de yazdığım yorumlarda hiç de saygımı yitirmedim yitirmem de. Hep saygıyla da yorumu okuyup yorumlarım,şahsi hedefim yoktur
    Cevapla
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Nasuh Bilen. Cümlelerinizdeki aşağılama ile Hz Ömer kıssasını bir tutmanız bile niyetinizi belli ediyor.Bir fikirde bulunacaksanız yukarıdaki yazıdan değil yüzlerce kitabı ve kasedinden fikriniz olabilir.Ha onları dinleyip okuyup bir yere varamayorsanız çok dua edin kendinize.Alim islam fıtratı ile yaşamalı.Yaptıkları Anlattıklarına inanıyoruz ve uymaya çalışıyoruz.Velevki dedikleri yanlış ise bu geçici dünyamı yakmış olayım. Peki doğru ise sen ebedi Ahiretini yakmayı nasıl göze alıyorsun? Sizin bu yazılarınızdaki pervasız edepsiz aşağılama cehaletten gelmekte.
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Vel-Fecr. Ben Hayati böyunca bu Kadar ehli sünnet dersi anlatan baska birini görmedim genel Anlamda Sevsekte sevmesekte fikirleri Ehli sünnet ile uygundur Rabbim yardimcisi yoldasi olsun Uydurukcu bilmem diyalogcu olacagima gelenekci olurum vesselam..
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Haberdeki Hocaefendinin açıklamaları kendisine ne kadar saygı gösterilmesi gerektiğinin işareti. Her soruya cevap veren alim zor yetişir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor