Leman Sam o davadan beraat etti

Leman Sam'ın, Kurban Bayramı'nda tartışmalara neden olan tweet'i nedeniyle hakkında açılan dava karara bağlandı.

Leman Sam o davadan beraat etti
Leman Sam o davadan beraat etti
GİRİŞ 14.07.2015 12:32 GÜNCELLEME 14.07.2015 16:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ünlü sanatçı Leman Sam, twitter'da geçen yılki Kurban Bayramı'nda tartışmalara neden olan yazısı nedeniyle hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

"SUÇUN YASAL UNSURLARI OLMADIĞI GEREKÇESİYLE..."

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Leman Sam katılmazken, kendisini avukatı temsil etti. Şikayetçi Turgay Balaban ise duruşmaya katılmadı. Eskişehir'de bulunan Balaban, duruşmaya dilekçe göndererek katılma talebinde bulundu. Mahkeme hakimi, "Sanığın eyleminden ne şekilde zarar gördüğü anlaşılamadığından şikayetçinin katılma talebinin reddine" karar verdi. Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda, sosyal medya üzerinden, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" paylaşımında bulunmuş, tartışmalara neden olmuştu.

Eskişehir Barosu'na kayıtlı Avukat Turgay Balaban da Leman Sam hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme ise takipsizlik vermişti. Turgay Balaban'ın yaptığı itirazın ardından dosyayı tekrar inceleyen İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, 'kovuşturmaya yer yok' şeklindeki kararın kaldırılmasına hükmetti. Bu gelişme üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek kabul edildi. İddianamede 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'la suçlanan Sam'ın altı aydan bir yıla kadar hapsi istenmişti.

İşte o tweet:

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 37
  • inanmiyorsan bak 8 yıl önce Şikayet Et
    Altinda paralel var aradtirin ve arastirin ve gorun herseyi yazdirtmayin suraya
    Cevapla
  • 14 temmuz 8 yıl önce Şikayet Et
    bacım sen iskender, bonfile, köfte vs bahçeden hasat ediyon heralde..
    Cevapla
  • usta 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar boşa çenenizi yormayın kadıncağız dibine kadar cehennemi haketmeye çalışıyor(E buna da hakkı var) sağolsun hakim de ona yardımcı oluyor neden hakimi eleştiriyorsunuz cezasını burda çekmesin alayı ahirete kalsın diye vermiş adam kararı valla iyi yapmış tebrikler hakime ben bile olsam bu kadar basiretli düşünemezdim.
    Cevapla
  • ELMACI 8 yıl önce Şikayet Et
    burası türkiye,küfür et,hakaret et,ülkene ve milletine ihanet et,alenen ortalikta tecavüz et,vs bizim hakimler cok cok cok suclu sever ceza vermez,verirsede minnacik verir.ADAM TECAVÜZ EDIYOR,HAKIM!!! YADA YARGIC!!! IYIHAL INDIRIMI UYGULUYOR.BÖYLE YARGI OLURMU,OLURSA O ÜLKE NE OLUR. O IYI HAL INDIRIMI UYGULAYAN HAKIM!!! YADA YARGIC´in !!! KENDI KIZINA YADA KARISINA TECAVÜZ EDILSEYDI(böyle bir seyi hic kimse icin istemeyiz) YINE O TECAVÜZCÜYE IYI HAL INDIRIMI UYGULARMIYDI.
    Cevapla
  • elmacı vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    konuyla alakası nedir dam üstünde saksağan vur beline kazmayı
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    duygular aynı olabilir ama Düşünceler farklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı