Elles: Cumhurbaşkanı Erdoğan beni tebrik etti

Ünlü oyuncu Wilma Elles, Almanya'da yaptığı konuşma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aradığını söyledi.

Elles: Cumhurbaşkanı Erdoğan beni tebrik etti
Elles: Cumhurbaşkanı Erdoğan beni tebrik etti
GİRİŞ 12.09.2016 13:12 GÜNCELLEME 12.09.2016 13:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizide canlandırdığı Caroline karakteriyle Türkiye’de ünlenen, Yeter dizisinin İdil'i Alman oyuncu Wilma Elles, Almanya'da yaptığı ve çok tartışılan o konuşmayı ve sonrasında yaşananları anlattı.

29 yaşındaki oyuncu, Almanya’nın en önemli kamu televizyon kanalı ARD’de yayınlanan sunucu Frank Plasberg’in “Hart Aber Fair” (Sert Ama Adil) adlı tartışma programında Türkiye hakkında konuşmuştu.

Elles, "Erdoğan kadar çalışan kimse yoktur. Yollar, köprüler açıyor" demiş, Alman medyasını Türkiye hakkında yanlış resim çizmekle eleştirmişti.

"KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUM"

İşadamı Kerem Göğüş ile evlendikten sonra Türk vatandaşı olan ve TC kimliğini sosyal medyada paylaşan Elles, Türkiye-Almanya ilişkilerinin güçlenmesi için köprü olmak istediğini belirtti. İşte Wilma Elles'in Sabah'a yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"YAŞADIKLARIMIZI ANLATTIM"

Konuşmam sonrası bana bir sürü tebrik mesajı geldi, 'İyi ki konuştun' dediler. Çünkü Almanya'da hep tek taraflı haberler yapılıyordu ve Türkiye'de yaşanan olaylara inanmıyorlardı. Ben onlara neler yaşadığımızı, nasıl bir tehlike atlattığımızı anlattım.

"MERKEL DE AYNISINI SÖYLEDİ"

İlk başta açıklamalarımı inandırıcı bulmadılar ama geçen gün Başbakan Angela Merkel da televizyonda söylediklerimin aynısını söyledi. 'Almanya, Türkiye'nin yanında olmalı. Bu darbe girişimini kınamamız lazım' çağrısında bulundu. Ama tabii biraz geç oldu. Hemen Türkiye'nin yanında olmaları gerekiyordu.

"ÇOK SEVİNDİM, GURUR DUYDUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğum için beni tebrik etti. Çok sevindim, çok gurur duydum.

"BEN DE TÜRKÜM"

Sonuçta ben de Türküm. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Türk bir ailem var. Türkiye'yi uluslararası platformda hep savunuyorum. Mesela üç sene önce New York'ta Türk yürüyüşünde de Türk bayrağını sallamıştım.

YORUMLAR 3
  • Çeltik 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılara ders veren hanımfendi gibi gördüğünü yorumlarsan doğruyu ancak ozaman görürsün hissederek söylersen böyle söylersin teşekkürler
    Cevapla
  • Nizamı Alem 7 yıl önce Şikayet Et
    Adı Türk olacağına,gönlü Türk olsun.
    Cevapla
  • serkan demirel 7 yıl önce Şikayet Et
    valla helal olsun canı gönülden tebrik ediyorum wilma hanımı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz