Murat Boz, 387 bin TL'lik ceza hakkında fena patladı!

Başarılı şarkıcı Murat Boz hakkında çıkan sigortasız işçi çalıştırıyor haberlere fena patladı. Uzun süredir sessizliğini koruyan Murat Boz sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Murat Boz, 387 bin TL'lik ceza hakkında fena patladı!
Murat Boz, 387 bin TL'lik ceza hakkında fena patladı!
GİRİŞ 19.10.2017 10:45 GÜNCELLEME 19.10.2017 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Müzik kariyeri yanında oyunculuk da yapan Murat Boz bir süredir kendisini dava eden dansçılarıyla ilgileniyor. Murat Boz'un, yanındaki dansçıları 10 yıldır sigortasız çalıştırdığı ve bu nedenle 387 bin TL'yi bulan bir ceza alacağı gündeme bomba gibi düşmüştü.

Uzun süredir sigortasız işçi çalıştırdığı yönünde kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Murat Boz, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sessizliğini bozdu.

"Art niyetli olan her kişi, her şahıs bu durumu haksız zenginleşebilme adına kullanmaktan çekinmemiştir ve yetkili kurumlar tarafından düzenleme getirilmediği sürece de bu tip vakalar yaşanmaya devam edecektir.

Bu durumu aleyhime bir karalama kampanyasına çevirmeye çalışan magazin sunucuları ya da gazetecileri, arasından zamanında şarkıcılık yapmış olanlar da varsa eğer dikkat etmelerini öneririm. Beni karalamaya çalışırken artniyetli eski çalışanlarından (vokalist, dansçı veya müzisyen) bir sigorta davası ile karşı karşıya kalırlarsa bu yazdıklarımı iki kez okumalarını tavsiye ederim. Müzisyenler, vokalistler, dansçılar serbest meslek erbabıdır. Verdikleri hizmet karşılığı haklarını alır ve sektörde sadece bir kişiyle değil çoğunlukla bir çok kişiye çalışırlar. Dolayısıyla vergilerini ve sigortalarını kendileri ödemelidir.

Mevzu bahis kişiler çalıştıkları birçok sanatçının arasından beni uygun bulup sigorta davası açmışlardır ve yargı süreci devam etmektedir.

Dava sonucu aksi bir sonuç çıksa, aleyhimde sonuçlansa dahi (davada taraf olan Sosyal Sigortalar Kurumu da bu şahısların işçi değil serbest meslek erbabı olduğu yönünde bir raporu mahkemeye sunmuştur.) Şahısların serbest meslek erbabı olduğu gerçeği asla değişmeyecektir. Nitekim kazandığımız davamız yargıtaydan dönmüştür. Şuan süreç hala devam etmektedir."

YORUMLAR 2
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru soyluyor adam bu bunun degil duzenlemelerdeki serbest meslek sahiplerinin kontrol edilmemesi eger parayi elden verirse sikinti herseyi banka uzerinden havale ile gerceklestirmis alan kisi gelir vergisi ve sigorta primini odememisse onunda devlete hesap vermesi gerektigini dusunuyorum he avukatim ne de muratin fani.
    Cevapla
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan git şımarık seni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...