Gupse Özay kimdir? Kaç yaşındadır? Biyografisi

Ekranların tanınan yüzü Gupse Özay kimdir sorusu son günlerde vatandaşlar tarafından araştırılan isimlerin başında geliyor. Peki ekranların neşeli yüzü Gupse özay kimdir, nerelidir?

Gupse Özay kimdir? Kaç yaşındadır? Biyografisi
Gupse Özay kimdir? Kaç yaşındadır? Biyografisi
GİRİŞ 25.01.2018 12:25 GÜNCELLEME 25.01.2018 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sempatik ve samimi oyunculuğu ile izleyiciyi kahkahalara boğan Gupse Özay, ekranların sevilen ve aranan yüzü haline geldi. Türk senarist ve yazar olan Gupse Özay’ın Twitter’ da Zeytin Dalı operasyonuna sessiz kalması tepkileri üzerine çekti. Sosyal medya üzerinden Alaska paylaşımına karşılık verilen tepkilere yanıt verdi. Peki Gupse Özay Kimdir, nerelidir? Verilen tepkilere ne cevap verdi. İşte detaylar...

GUPSE ÖZAY KİMDİR?

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 yılında İzmir'de dünyaya geldi.  Babası Semih Özay avukat, annesi ise peyzaj mimarıdır. Çerkez kökenlidir. Betal isminde bir kardeşi vardır. Gupse Özay, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından Şahika Tekand'ın oyunculuk kursuna katılmıştır.

Üniversite yıllarında arkadaşları ile birlikte çektikleri "Yaman Yaşamışım" adlı belgesel ile ödül aldı. 4 yıl kadar reklam yazarlığı yapmış ardından dizi sektörüne atılmıştır. Öncelikle dizi setlerinde kamera arkalarında çalışmış ve senaristlik yapmıştır. " Sessiz Gece" adlı dizinin reji ekibinde yer almıştır. Çocuklar Duymasın, İzmir Çetesi gibi dizilerinde senaryo ekibinde çalışmıştır. Ardından da Beyaz Show'un skeçlerini yazmaya başlamıştır.

Gupse Özay, arkadaşları ile psikolog adlı skeçler hazırlayıp bunları Youtube'da yayınlaması üzerine oyunculuk yeteneği videoları izleyen Gülse Birsel tarafından keşfedildi. Gülse Birsel, Gupse Özay'ı Yalan Dünya adlı dizinin kadrosuna aldı. Bu dizide canlandırdığı Nurhayat karakteri ile yıldızı parlayan oyuncu kısa süre içerisinde ekranların tanınan yüzü haline geldi.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA SESSİZ KALDI

Türkiye'nin gündeminde Zeytin Dalı operasyonu varken, açıklama yapmayan ünlülerden biri ise Gupse Özay oldu. Fakat Alaska’da olan depreme üzülen Özay’ın aynı tepkiyi Afrin’de yapılan operasyon için vermediğinden tepkileri üzerine çekti. İşte Gupse Özay’ın Twitter’da yaptığı paylaşım:



GUPSE ÖZAY’DAN CEVAP GECİKMEDİ!

Gupse Özay, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hassas bir dönemden geçildiğini ve tepkilerin haklı olduğunu belirtti. ‘’Normalde üzücü durumlarla ilgili paylaşım yapmıyorum. İnsanlar belki biraz nefes alır diye. Lakin uyanır uyanmaz depremden dolayı binlerce kişi öldü gibi bir bilgi gelince, peki tabii paylaşım yaptım. Fakat şu an hassas bir dönem. Tepkiler doğru" ifadelerini kullanan ünlü oyuncu, bu gerekçeyle paylaştığı tweeti sildiğini açıkladı.

GUPSE ÖZAY FİLMLERİ

- Yalan Dünya (2012-2014) Nurhayat

- Deliha (2014) Zeliha (aynı zamanda senaryosunu yazdı)

- Küçük Esnaf (2016) Burcu

- Görümce (2016) (aynı zamanda senaryosunu yazdı)

- Deliha 2 (2018) Zeliha (aynı zamanda senaryosunu yazdı)

YORUMLAR 1
  • Kafkaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    Nezaman köken biyografiye girer oldu.türk olsaydı türk kökenli denmezdi dimi.bu eski alışkanlıklardan kurtulalım.dedesi üç kardeşini çanakkalede şehit vermiş bir çerkes olarak benim diyen türkten daha bağlıyız bu vatana.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor