Güdük Necmi artık rahat yürüyor

Yeniyüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Serdar Kahraman, Hababam Sınıfı'nın unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe'nin ameliyatını yaparak rahat yürümesini sağladı.

GİRİŞ 06.03.2013 13:41 GÜNCELLEME 06.03.2013 14:08

Beş yaşında oyunculuğa başlayan, sayısız filme imza atan sevilen oyuncu Halit Akçatepe, yürüyememe problemi ile Yeniyüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Kahraman'a başvurdu. Prof.Dr. Kahraman, oyuncu Akçatepe'nin normal basınçlı hidrosefali nedeniyle yürüyemediğini, beyin omurilik sıvısının artışının ameliyatla kontrol altına alınarak sağlığına kavuştuğunu, sanat yaşamına devam edebileceğini söyledi. Prof. Dr. Serdar Kahraman, "Normal basınçlı hidrosefalinin, genellikle 60 yaş ve üzerinde beyin omurilik sıvısı denilen bir sıvının emilimindeki yavaşlama ile ortaya çıkan ve beyin su kanallarındaki basıncın artması ile birlikte görülen klinik tablolar" olduğunu anlattı.

Bunların hastada yürüme zorluğu ve dengesizlik, unutkanlık ve son safhalarında idrar kaçırma ile karakterize bir klinik tablo olduğunu belirten Kahraman, şöyle konuştu: "Normal basınçlı hidrosefali de MR görüntüleme ile hastanın beyin su kanallarındaki basıncın arttığını tespit ettiğimizde lomber ponksiyon dediğimiz yani belinden su alarak, beyin omurilik suyunu boşaltarak bu basıncı düşürme yoluna gidiyoruz. Eğer hasta bu işlemden fayda görüyorsa yani beyindeki su kanallarının basıncı düştüğünde yürümesi düzeliyor ise ve diğer klinik bulgularda rahatlama oluyorsa o zaman ventriküloperitoneal şant ameliyatı dediğimiz su kanallarını bağlama ameliyatlarını öneriyoruz. Bu ameliyatlarda da beyindeki temel olarak üretilen sıvının bir kısmını kafatasında küçük bir delikten girerek beyin su kanalına yerleştirip, bir pompa yardımıyla karın zarına ince bir tüp yardımıyla boşaltma işlemi yapıyoruz. Bu işlem sonrasında hasta beyin omurilik sıvısının artışından kurtulduğu için klinik tablosu düzeliyor."
YÜRÜMESİ DÜZELDİ
Oyuncu Halit Akçatepe'nin normal basınçlı hidrosefali tanısı almış olarak hastaneye başvurduğunu açıklayan Prof. Dr. Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle aktif meslek yaşamını sürdüren bir sanatçı olarak yürümekte zorlanması bize başvurmasında temel nedendi. Geldiğinde MR görüntüleme ve sonrasında belinden su alarak beyin omurilik sıvısının basıncının düşürülmesiyle klinik bulgularında oldukça rahatlama oldu, yürümesi dramatik bir şekilde düzeldi. Sonrasında da ameliyat olma konusunda ikna olarak, ventriküloperitoneal şant dediğimiz ameliyatı geçirdi. Oldukça sağlıklı bir şekilde aktif olarak sanat yaşamını sürdürmeye devam ediyor."

OYUNCULUĞU ETKİLENMESİN DİYE AMELİYAT OLDU

Hababam Sınıfı'nın sevilen oyuncusu 75 yaşındaki Halit Akçatepe, hastalığı ile ilgili şunları söyledi: "Yürüyemiyordum, daha doğrusu sünnet çocukları gibi yürüyordum. Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyordu. Beyin lafı işin işine girince ameliyat olmaktan kaçtım. Doktorum Serdar bey, Allah razı olsun, beni kandırdı ve ameliyatı yaptı. Başarılı bir ameliyat oldu bugün bu haldeyim. Yürümeye başladım, koşmaya başladım. Durumum o şekilde devam etseydi oyunculuğumu etkilerdi. Oyunculuğum için yürümeye, koşmaya ihtiyacım var. Bu durumda onları yapamazsam oyunculuğuma zararı olurdu. O yüzden ameliyat olmayı kabul ettim. Oyunculuğuma bir şey olmasın diye."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı