Kuzey Kore’den şok eden bomba açıklaması

Hidrojen bombası denemesinde bulunarak dünyaya bir anda korku salan Kuzey Kore olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Kuzey Kore’den şok eden bomba açıklaması
Kuzey Kore’den şok eden bomba açıklaması
GİRİŞ 06.01.2016 16:16 GÜNCELLEME 06.01.2016 16:16

New York Times gazetesinde yer alan bilgiye göre Kuzey Kore yönetimi, hidrojen bombası testinin tam başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti ve ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bu son zaferinin halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.

Devlet televizyondan okunan açıklamada, bu testin tamamen yerli bilgi, güç ve teknoloji ile başarıldığı vurgulandı. Bombanın ekolojik çevreye ise hiçbir zarar vermediği savunuldu. En güçlü caydırıcı etkiye sahip olan bu testin, ABD önderliğindeki nükleer tehditlere karşı meşru müdafaa ve Kore yarımadası ile bölgenin istikrarı için gerçekleştirildiği vurgulandı.

5,1‘LİK DEPREME YOL AÇTI

Pyongyang yönetimi, yerel saatle 10.00'da başarılı bir hidrojen  bombası denemesi yaptığını açıklamış, bu açıklamadan önce denemenin yapıldığı  ileri sürülen Punggye-ri bölgesinde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Kuzey Kore, en son 2013'te nükleer denemede bulunmuştu. Pyongyang  yönetiminin üçüncü nükleer denemesi, bölgede gerilimin tırmanışa geçmesine ve  uluslararası toplumun sert tepkisine neden olmuştu.

Birleşmiş Milletler kararlarıyla nükleer denemede bulunması yasaklanan  Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, geçen ay "ülkesinin atom bombası ve  hidrojen bombası denemeye hazır olduğu" iddiasında bulunmuştu.

Güney Kore de Pyongyang yönetiminin hidrojen bombası olarak da bilinen  termonükleer bomba geliştirmiş olabileceği konusunda uluslararası toplumu  uyarmıştı.

Termonükleer bomba, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom  yapısına dönüştüğü termonükleer tepkime nedeniyle atom bombasından daha güçlü  etkiye yol açıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi