İki ülke arasında sıradışı savaş: Hoparlör

K. Kore ile G.Kore arasında savaş çıktı. Ama bu savaşta ne tank var ne tüfek. Dünya, düşman kardeşlerin savaşında hoparlör silahla tanıştı.

GİRİŞ 08.01.2016 15:37 GÜNCELLEME 08.01.2016 15:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin ardından Güney Kore sınıra yığınak yapıp düğmeye basarak savaşı başlattı. Kuzey Kore'de buna karşılık verince düşman kardeşler arasında dünyanın görüp görebileceği en sıradışı savaş başlamış oldu.

SINIRA SIRA SIRA HOPARLÖR DİZİLDİ

İki ülkenin savaşında ne tank var ne top ve ne de tüfek. Bu savaş hoparlör üzerinden yapılıyor. Önce Güney Kore başlattı. Kuzey Kore hidrojen bombası denemesi yapınca sınıra sıra sıra höparlörler dizdi. Ardından da düğmeye basıp müzik yayınına başladı.Kuzey Kore'deki insan hakları ihlalleri ile birlikte hava durumu ve diziler de müzik yayını arasında veriliyor. Hoparlörlerden çıkan ses Kuzey Kore'nin 10 kilometre içlerine kadar yayılıyor.

SES SAVAŞI YAŞANIYOR

Kuzey Kore ilk anda buna reaksiyon veremedi. Ardından onlarda sınıra hoparlör dizip düğmeye basınca dünyanın görüp görebileceği en sıradışı savaş başlamış oldu. Şimdi düşman kardeşler arasında kıran kırana bir 'müzikli-propagandalı' ses savaşı yaşanıyor. Her iki ülke de baskın çıkabilmek için müziğin sesini açabildiği kadar açıyor.

POPÜLER ŞARKILARLA MANALI MESAJLAR

AFP ajansının haberine göre Güney Kore'nin 'düşman kardeşine' dinlettiği şarkıların listesi de hayli manidar. Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi "İşi ilginç kılmak için en yeni ve hit parçaları kullandık" dedi.

Seçilen parçalar arasında en öne çıkanlar ise Big Bang grubunun 'Bang, Bang, Bang' ve kız grubu GFriend'in 'Me Gustas Tu' (Senden hoşlanıyorum) adlı şarkıları.

Şarkıların sözleri ise mesaj yüklü. 'Bang, Bang, Bang' adlı şarkıda "Sanki vurulmuşsun gibi/ Bang bang bang" ifadeleri yer alıyor.

GFriend'in şarkısında da "İkimiz de çok utangacız/ Sana yaklaşmak istiyorum" deniyor.

YORUMLAR 5
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    aslinda bizde doguda bu sistemle mehter basmaliyiz.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    katıksız mallar :D
    Cevapla
  • İbrahim Aksoy 8 yıl önce Şikayet Et
    Kazma herifler onları koyacagınıza dügünlerdeki hoparlörden koysanız 30 km içerlere kadar gider. aslında ilahi koysanız herkes müslüman olur savaşda kalmaz.
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaniliyorsun adasim. Bu gordugun hoparlorler senin dugun de gorduklerine bin basar hava basinci ile calisir ve tiz agirliklidir. Dugun hoparlorleri bas agirliklidir.
    Cevapla
  • cihan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü