Sadakat, istifa talebiyle karşılaştı!

'ÇKP'nin sadık üyeleri' imzasıyla bir mektup yayınlayarak Çin liderini istifaya çağıran gazetecilerden biri ortadan kayboldu.

Sadakat, istifa talebiyle karşılaştı!
Sadakat, istifa talebiyle karşılaştı!
GİRİŞ 17.03.2016 16:14 GÜNCELLEME 17.03.2016 16:14

Çin lideri Şi Jinping'in medya organlarını ziyaret ederek Çin Komünist Partisi (ÇKP)'ne sadakat çağrısı yapmasından iki hafta sonra kendilerine "ÇKP'nin sadık üyeleri" diyen bir grup medya çalışanı açık mektupla Şi'nin istfasını çağırdı. İstifa çağrısında bulunan bir gazeteci ise esrarengiz bir şyekilde ortadan kayboldu.

Doğu Türkistan'daki Çin yanlısı hükümet tarafından desteklenen Wujie News isimli haber sitesinde yayımlanan mektupta Çin'in medya politikasına ve Şi'nin tutumlarına yönelik sert eleştiriler getirildi. Mektupta "Çin halkının geleceği için" liderin istifası talep ediliyor.
Hükümetle bağlantılı bir websitesinde bu mektubun yayınlanması, ülke gündeminin en önemli konusu haline geldi. Mektup, bir süre sonra yayından kaldırıldı fakat önbellekte yer alan nüshası hızla yayılıyor.

Çin yönetimin medyaya yönelik sansürlerinin eleştirildiği mektup, Çin'in Twitter muadili sosyal medya sitesi Weibo'da da büyük yankı uyandırdı.

BİR GAZETECİ KAYBOLDU

Bu arada Çin'in tanınmış gazetecilerinden Jia Jia esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Jia'nın meslektaşları, kaybolmasının sebebinin Şi'ye hitaben yazılan mektup olduğunu savunuyor.
Jia en son Salı günü saat 8.00'da Hong Kong'a gitmek üzere iken eşi ile telefonda görüşmüş. Telefonu 8.15'ten itibaren ise ulaşılamaz oldu ve o saatten beri kendisinden haber alınamıyor. Çinli gazetecinin uçağa binip binmediğine dair bir bilgi de bulunmuyor. Çinli gazetecinin kaybolması ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif