Yeni uydu fotoğrafları füzeleri gösterdi!

Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki yedi ayrı adaya yerleştirdiği füze savunma sistemleri ve uçaksavarlar, dünya gündeminde ilk sıralara yükseldi.

Yeni uydu fotoğrafları füzeleri gösterdi!
Yeni uydu fotoğrafları füzeleri gösterdi!
GİRİŞ 15.12.2016 09:41 GÜNCELLEME 15.12.2016 09:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çin ile neredeyse dünyanın geri kalanını karşı karşıya getiren Güney Çin Denizi'ne Pekin yönetiminin koyduğu füze savunma sistemi ve uçaksavarlar, uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı.

Bölgeden gelen son görüntüler, silahlanmanın arttığını gösteriyor. Asia Maritime Transparency Initiative (AMTI) adlı düşünce kuruluşu tarafından paylaşılan fotoğraflarda, yedi ayrı adaya füze savunma sistemi ve uçaksavar yerleştirildiği görülüyor.

Fotoğraflar, Hughes Resifi, Subi Resifi, Gaven Resifi ve Johnson Resifi'nde çekildi.

Geçen Şubat ayında çekilen uydu görüntülerinde de Çin'in Adalara füze savunma sistemi koyduğu belirlenmişti.

HEPSİ AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Yaz mevsiminde çekilen fotoğraflarda ise, aynı bölgede havaalanı, hangarlar, savaş uçakları, kuleler açık şekilde yer alıyordu. Resiflere ilk uçakların 12 Temmuz tarihinde indiği açıklanmıştı. İnşa edilen hangarlara ise J-11 ve Su-30 savaş uçakları, H-6 bombardıman, H-6U tanker uçağı, Y-8 nakliye ve KJ200 uyarı ve kontrol uçağı gizlenebileceği duyurulmuştu. En büyük hangarların ise Y-20 ve Il-76 dev nakliye uçaklarıyla Il-78 büyük tanker uçakları için tasarlandığı belirtilmişti.

TÜM KOMŞULAR PEŞİNDE

Pekin yönetimi, tartışmalı adalar üzerinde birkaç yıl önce altyapı çalışmaları başlatmıştı. Çin hükümeti bu kararının uluslararası hukuka uygun olduğunu savunuyor ancak başta Tayvan olmak üzere Vietnam, Filipinler, Malezya ve Brunei gibi ülkeler de bölgedeki adalar üzerinde hak iddia ediyor ve Pekin'i Güney Çin Denizi'ni askeri üsse çevirmekle suçluyor.

Çin, yalnızca komşu ülkelerle değil ABD ile de sık sık Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geliyor.

Dünyanın en önemli deniz güzergahlarından olan Güney Çin Denizi, zengin hidrokarbon rezervlerine sahip.

YORUMLAR 15
  • Şüpheci 7 yıl önce Şikayet Et
    Fake füzeler, eski bir soğuk savaş taktiği
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Çin amerikayı 2-3 dakka içinde vuracak füzeler bile yaptı.Pasifikte denemeleri oldu. Artık amerikanın sonu yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl bir kaç kişi dövüldü ve füze meselesinde geri adım attık diye hala Çin turizm için bize kapıyı tam açmış değil ihracatta da sıkıntılar yapıyor. Ama ilişkileri duzeltirsek 1.5 milyarlık ekonomi, bir daha Avrupanın yüzüne bakmayiz.
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Çin haberlerinin altına bilip bilmeden direk ama Uygurlar diye lafa girenlerin bir çoğu art niyetli arkadaşlar. Tamam Çin eskiden çok zulüm yaptı ve hatta ramazanda lokantaların (kendilerine göre gerekçeleri çocuklar yemek yemeli falan) açık olmasını diretiyorlar ama o eski günlerden çok mesafe alındı ve günden güne iyiye gidiyor belki de Uygurların hepsine serbestçe yurtdışı çıkış pasaportu verilirse bizim için dünyanın en büyük ekonomisinde temsilci gibi olacaklar. Buraya yazilan art niyetli yorumlara atlamayin.
    Cevapla
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Üç beş kuruş için Russeverlik yapanlardan sonra sıra Çinseverlerde mi? Güç adına, para adına, meta adına tüm insanlığını, hassasiyetlerini, değerlerini satan haysiyetsiz bir millet olacağımıza onurlu ama zayıf kalalım. Rus'un gücü var, Çin'in gücü var ama katil, zalim, tecavüzcüler. Katillerle dost olup mazlumu arkaya mı atalım? Git Çin vatandaşı ol.
    Cevapla
  • boş konuşma 7 yıl önce Şikayet Et
    sen ne biliyorsun uygurla alakalı amma sallamışsın.doğutürkistanda adamlar akrabalarında 1 gece kalmaya gidemiyor,ellerindeki tüm pasaportları toplatıldı sen hala baskı yok diye çıkmış konuşuyorsun.zalimden hala merhamet bekliyorsanız daha size bi şey denmez
    Cevapla
  • LA HAVLE 7 yıl önce Şikayet Et
    bravo Çin'e ,işte bu, yok Diplomatik Fetişizimmiş neymiş, abicim bunlar ancak Güçten anlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...