Çin'in yeni süper savaş uçağı görücüye çıktı

Şimdiye değin bir sır olan J-20 Çin süper savaş uçağının, 5 Ekim Perşembe günü, silahlı kuvvetlerde hizmete girmeye hazır olduğu açıklandı.

Çin'in yeni süper savaş uçağı görücüye çıktı
Çin'in yeni süper savaş uçağı görücüye çıktı
GİRİŞ 07.10.2017 20:01 GÜNCELLEME 07.10.2017 20:01
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Aslında jet ilk kez geçen Kasım ayında çok kısa süre için Zhuhai'de kamuya gösterilmişti. Kulakları sağır edici bir gürültüyle uçan jetin görüntüsü halktan alkış almıştı.

Savunma Bakanlığı sözcülerinden Wu Qian'ın Pekin'de bildirdiğine göre, Chengdu firmasının J-20 savaş jeti iki motorlu, uzun menzil uçuşlu, 20,4 metre uzunluğunda ve kanat genişliği 13,5 metre olup azami saatte 2.100 kilometre hızla uçabiliyor.

Bu jet, Çin'in Amerikan Lockheed firmasının imal ettiği F-22 uçağına karşı yanıtını oluşturuyor. Bu tip uçaklardan, dünyada şimdi ABD'den sonra, sadece Çin'de var.
Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre,  Çin Hava Kuvvetleri Akademisi Profesörü Wang Mingzi, bu jetin hizmete sokulmasının havada savaşın oyun kurallarını Çin lehine değiştireceğini belirtiyor.

Gerçekten de, J-20 uçaklarının ABD'nin F-22 modellere üstünlük sağlayarak Çin'i bu alanda çok önemli bir konuma getirebileceği ve bu jetin kullanımının Çin silahlı kuvvetleri açısından bir ileri adım oluşturduğu uzmanlarca açıklanıyor.

YORUMLAR 60
  • şevket-i bostan 6 yıl önce Şikayet Et
    siz imâl etmek ,üretmek diye kelimeler dudunuz mu ?
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana Japon malda konusun ne Cin mali herseyi dandik.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    vatanı seven yapar. 3'e hazır alacağı 5'e kendi imal eder. kimseyede boyun eymez bu silah yarışının elbette bir restlenme tarihi olacak.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Galip olan Allah'tır.
    Cevapla
  • Boşver 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin malı uçağada binmeye korkar insan. Osmanlı yüzyıllarca medeniyete ilmi Işık oldu. Bizi bu kadar hafife alan yorumcular tarih okusun
    Cevapla
  • sevket 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana Japon malinda konusun Dünyaca kaliteli Toyota arabasi gibi Cin nin üretigi aylik gelecek ay cöpe at.
    Cevapla
  • gercekler 6 yıl önce Şikayet Et
    israil amerkan teknolijisini cine verdi cini kulanacak ortadoguda 2020 den sonra butun muslumnalr uyanmali artik, amerika nasil zulum yaptiysa ortadaguda cin devreralacak buna hzirlikli olmali muslumnalr.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı