K.Kore'ye büyük darbe! Hiç beklemiyordu...

Çin, BM kararları doğrultusunda uygulanan yaptırımlar kapsamında, Kasım ayı içerisinde Kuzey Kore'ye hiç petrol göndermedi.

K.Kore'ye büyük darbe! Hiç beklemiyordu...
K.Kore'ye büyük darbe! Hiç beklemiyordu...
GİRİŞ 27.12.2017 07:55 GÜNCELLEME 27.12.2017 08:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çin, Kuzey Kore'ye karşı 2017 yılının başlarında Birleşmiş Milletler'de (BM) 'petrol ihracatına yönelik limit getirilmesi konusunda' alınan yaptırım kararları doğrultusunda Kasım ayında Kuzey Kore'ye hiç petrol ihraç etmedi.

Nükleer ve balistik füze programı üzerine BM'de alınan yaptırım kararları kapsamında, Kuzey Kore'ye yılda 500 bin varil petrol ihraç edilebileceği kararlaştırılmıştı.

Yaptırımlar kapsamında, Pekin yönetimi Kasım ayı boyunca Kuzey Kore'ye petrolün yanı sıra demir, kömür ve kurşun da ihraç etmedi.

 

 

Çin Gümrük Genel İdaresi istatistiklerine göre; Kuzey Kore'nin 'ana yakıt kaynağı' olan Çin, 'izole komşusuna' geçen ay boyunca benzin, jet yakıtı ve dizel yakıt da göndermedi.

Pekin yönetiminin bu hareketi, ülke politikaları göz önüne alındığında, son derece nadir görülen bir uygulama olarak öne çıkıyor. Çin, en son Mart 2003'te Pyongyang yönetiminin Kore Yarımadası ile Japonya arasındaki denize gönderdiği füze sonrasında üç gün süreyle Kuzey Kore'ye petrol ihracatını askıya almıştı.

YORUMLAR 11
  • Anatolia 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Avrupaya Rusyayı bahane etti, şimdi de Güney koreye kuzey koreyi bahane edip füze koyuyor halbuki ÇİN olayına karşı yapılıyor kuzey kore bahane Kesinlikle. Tek derrtleri Rusya ve Çin
    Cevapla
  • aaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    aferin la sen bu işi biliyorsun.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    şu Kuzey Kore habire kuru sıkı sallıyor ABD ye fakat ortada icraat yok. tombul sakalsız şu küresel şeytana bir saldırsa da bu Ortadoğudan kurtulsa bu şeytandan. ne varsa Ortadoğuya yığdı. bela geliyrum diyor fakat bu Ortadoğu da Arap emir ve şeyhlerinin şu halini gördükçe hiç de umut verici halleri yok. ölü toprağı serilmiş geziniyorlar. adete ilahları petrol, para putları olmuş tapıyorlar. olan müslüman halka oluyor. Allahım vicdansız, adaletsiz yöneticilerden bu milletleri koru ve defet.
    Cevapla
  • emree 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde yedik :)
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin, Batı'nın asıl hedefi ve Kuzey Kore üzerinden vurulmak isteniyor, bahaneler aranıyor. Çin'de bu inceliği bildiği için yanlışlık yapmak istemiyor, Batı'nın eline bahane vermek istemiyor. Çin ayrıca bu yolla KK'yi kendine mahkum edip, yönlendirebilir. Dünya adeta satranç savaşları yaşıyor. Her devlet yüzlerce satranç taşını oyuna sürmek, yönlendirmek, hamleler yapıp, hamleler engellemek için kaynıyor. Bizim satranç stratejistlerimiz nerede?
    Cevapla
  • seferoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ayıp ediyorsun.Uğraşma küçük enişteyle :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!