Türkiye'den müthiş hamle

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Türkiye'den müthiş hamle
Türkiye'den müthiş hamle
GİRİŞ 11.01.2016 02:55 GÜNCELLEME 11.01.2016 10:13
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'in bu yıl gerçekleştireceği eylem planında yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

KANUN TASARISI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Alınan bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için ilk adım olan kanun tasarısı çalışmaları başladı. Bu yılın ilk yarısında TBMM'ye sunulması planlanan tasarının yasalaşmasıyla Ajansın kurulması için ilk adım atılmış olacak.

Ajansın nerede kurulacağı, nasıl çalışacağı, bütçesi, personelinin statüsü ile diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini belirlenecek olan tasarının yasalaşmasının hemen ardından Ajansın idari yapılanması gerçekleştirilecek.

UYDU SİSTEMLERİ TEST VE ENTEGRASYON MERKEZİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı milli haberleşme uydusu geliştirme Ar-Ge'sini başlatarak uydu teknolojileri alanında Uydu Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi'nin (USET) yapımına yaptığı katkıyla uzay teknolojileriyle ilgili çok önemli kazanımların öncülüğünü yapılıyor.

"TÜRK NASA"SI YOLDA

Türkiye'nin uzayla ve yörünge haklarıyla ilgili menfaatlerini korumayı hedefleyen Ajansın temel amacı, "Türk NASA"sını kurmak olacak. Merkezinin Ankara'da kurulması planlanan Ajans, uluslararası uzay ve uydu örgütleriyle işbirliği içinde olacak.

DERİN UZAY ARAŞTIRMALARI YAPILACAK

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • suat 8 yıl önce Şikayet Et
    bende bu gruplara katılmak isterdim :)
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    OOooooo 4 yıl önce kurulmamış mıydı bu ajans?İkincisi mi kuruluyor?Yerli uçak ve yerli oto gibi pişir pişir ver :)
    Cevapla
  • Hasan ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavur kanun koyuyor esek gibi uyuyoruz, biz bir kanun koysak vallahi gavurlar hic bir sekilde uymazlar, ona göre ince dokuyun...?
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    3-4 sene öncede kurulcaktı hala kurulcak, zor mu kanun çıkartmak niyet olunca 1 günde çıkar neyi bekliyorsunuz.Artık biran önce başlansın,zaman kaybettikçe kaybediyoruz.62.hükümet Eylem planı sonra boylam planı olur,meridyen derken bir sonraki hükümete kalır gider :) marsta hayat var mı yok mu boş hikaye gibi ama bunu arastırırken icat ettiğin cihazlar,buluşlar önemli.kamera sistemleri,lazer,analiz cihazları,kızılotesi,termal cihazları vs derken bayağı bişey geliştirmiş oluruz.
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle devlet yeni teknoloji buluş araştırma geliştirme kurumları kurmalı...beyin takınları siyasi ekonomik sosyal psikolojik hatta parapskolojik metafizik beyin takımları kurulmalı...kuran derinlemesine hem manevi hem pozitif ilimler yönünden araştırılmalı kuranın ışığından istifade en üst düzeye çıkarılmalı..bu çağda sanayi ilim bilim teknoloji çok önemli ama eski hatalar yapılmamalı ne TAASSUBA düşülmeli NEDE imansılzığa...ozaman işte istikbal senindir bi iznillah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt