Jüpiter'in yörüngesine giren Juno uzay aracı nedir, ne işe yarar?

Juno uzay aracı uzay araştırmaları alanında çığır açacak gibi görünüyor. Öyle ki Juno uzay aracı bugün, hatta birkaç saat önce Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’in yörüngesine girdi. Peki Jüpiter'in yörüngesine giren Juno aracı nedir? Juno aracı şimdi ne işe yarayacak?, Juno aracının görevleri nelerdir?. bir anda sosyal medya diğer görsel yayın organlarında gündem olan ve aynı zamanda doodle yapılan Juno aracı hakkında bilinmeyenler haber7.com'da..

Jüpiter'in yörüngesine giren Juno uzay aracı nedir, ne işe yarar?
Jüpiter'in yörüngesine giren Juno uzay aracı nedir, ne işe yarar?
GİRİŞ 07.07.2016 11:46 GÜNCELLEME 07.07.2016 11:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Juno uzay aracı uzay araştırmaları alanında çığır açacak gibi görünüyor. Öyle ki Juno uzay aracı bugün, hatta birkaç saat önce Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’in yörüngesine girdi. Peki Jüpiter'in yörüngesine giren Juno aracı nedir? Juno aracı ne işe yarar?, Juno aracının görevleri nelerdir?. bir anda sosyal medya diğer görsel yayın organlarında  gündem olan ve aynı zamanda doodle yapılan Juno aracı hakkında bilinmeyenler haber7.com'da..

JUNO UZAY ARACINI NEDİR?

Juno uzay aracı, sonsuz merak duygusuna sahip insanoğlu, bu doğrultuda uzay alanında araştırmalar yapan bilim insanlarına ilham kaynağı olacak bulgular elde etmeye çalışan bir çeşit uzay aracıdır. Juno uzay aracı Güneş Sistemi,Güneş Sistemi ve Evren konulu belli başlı konularda veriler toplayarak NASA'nın Amerika'daki merkez üssüne gönderecek.

JUNO UZAY ARACININ GÖREVLERİ

Juno'nun görevi Güneş Sistemi,Güneş Sistemi ve Evren konulu belli başlı tüm sorulara cevap arayacaktır. Jüpiter'in Eliptik yörünge'sinde dolanacak olan Juno Jüpiter'in Manyetosfer,Atmosfer ve iç yapısına ait bilgileri toplarken Meteorolojik etkenle nedeniyle değişken olan amonyak ve su konsantrasyonlarının yerini belirlemeye çalışacaktır.

Juno’nun Proje Müdürü Rick Nybakken, NASA’nın 5 Ağustos 2011’de uzaya fırlattığı Juno’nun 5 yıl süren 2,8 milyar kilometrelik yolculuğunu tamamlayarak hedefine ulaşmasıyla ABD’nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz’da çifte kutlama yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Herhangi bir aksilik olmadan her şeyin planlanan şekilde gitmesi durumunda Juno, 4 Temmuz’da Jüpiter’e en yakın mesafeye ulaştığında radyo dalgalarıyla NATO’ya 3 “bip” sesi gönderecek. Söz konusu sinyali alan bilim adamları, uzay aracı yavaşlatarak Jüpiter’in yörüngesine yerleşmesini sağlayacak.

DOODLE YAPILDI

Juno uzay aracı bugün tüm dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de Doodle yapıldı. Google anasayfasını bugün Juno uzay aracına ayırdı. Güneş Sistemi’nin en fazla radyasyon yayan gezegenine en fazla yaklaşan uzay aracı olacak Juno uzay aracı, Jüpiter’in yörüngesinde yaklaşık bir yıl kalacak ve gezegenin kozmik sırlarının çözülmesinde bilim adamlarına destek sağlayacak.

Juno uzay aracı'nın kalbini oluşturan bilgisayar, Jüpiter’in yaydığı radyasyondan korunması için titanyumdan yapılmış bir kafes ile koruma altına alındı.

 

YORUMLAR 1
  • elif 5 yıl önce Şikayet Et
    haber güzel begendim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...