Uzaydan sinyal geldi! Üç ihtimal var

İngiliz bilim insanı Stephen Hawking'in girişimiyle kurulan bir teleskop ağı, Dünya'ya 3 milyar ışık yılı uzaktaki bir galaksiden güçlü radyo dalgaları geldiğini tespit etti.

Uzaydan sinyal geldi! Üç ihtimal var
Uzaydan sinyal geldi! Üç ihtimal var
GİRİŞ 02.09.2017 12:54 GÜNCELLEME 02.09.2017 13:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dünya’ya 3 milyar ışık yılı uzaktaki bir cüce galaksiden güçlü ve tekrarlanan radyo sinyalleri alındı. Bilim insanları sinyallerin kara delikler veya nötron yıldızlarından geldiğine inansa da, UFO veya 'bir başka uygarlık’tan sinyal gönderildiğine dair spekülasyonlar heyecan yarattı.

15 TANE GÜÇLÜ SİNYAL ALINDI

Sinyaller, ünlü bilim insanı Stephen Hawking ile Rus milyarder Yuri Milner’in evrende başka hayat olup olmadığının araştırılması için 100 milyon dolara kurduğu "Breakthrough Listen" adlı proje kapsamında tespit edildi. Proje kapsamındaki teleskop ağının, FRB (fast radio burst) adı verilen hızlı radyo dalgaları saptadığı açıklandı. Buna göre, 15 tane güçlü ve FRB tespit edildi.

"GEÇMİŞTEKİNDEN GÜÇLÜ"

2012 yılında da, yine dünyaya 3 milyar ışık yılı uzaktaki bir cüce galaksideki bir kaynaktan gelen yaklaşık iki düzine FRB saptanmıştı. Sinyallerin kaynağına "FRB 121102" adı verilmişti. Araştırmayı yürüten astronomlar, son sinyallerin de aynı kaynaktan geldiğini ancak bu kez geçmiştekine kıyasla daha sık ve güçlü biçimde verildiğini belirtiyor.

3 İHTİMAL VAR

Sinyallerin veriliş sebebinin bilinmemesi ise astronomi camiasında tartışma yarattı. Breakthrough Listen projesinde araştırmacı olan ve sinyallerin arttığını tespit eden Vishal Gajjar, kaynağın yeniden aktif hale geldiğini belirtip radyo dalgalarını "gizemli" diye niteledi. Projenin direktörlerinden Andrew Siemion, sinyallerin "dünya dışı teknoloji"den veriliyor olma ihtimalini dışlamadı. Harvard Üniversitesi’nden Peter Williams ise "Bu dalgaların nasıl oluştuğuna dair henüz tatmin edici bir açıklama yapabilen birini görmedim" dedi.

YORUMLAR 21
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    uzaylilar geliyor kuzey kore basa bela bir bunla cikmasin
    Cevapla
  • hayati 6 yıl önce Şikayet Et
    dunyada yasayan insanlar icin 3 milyar isik yili uzakligi,bazisina gore 3 gundur,bazisina gore bir yerde oturanin ayaga kalkmasi kadar kisadir,bazisina gore goz acip kapamak kadar kisadir. hakikatte ise daha baska. uzak yakin ? bazen yakini trilyon degil sonsuz uzaktir,bazen uzak ise kendisiyle ayni anda ayni yerdedir. bu imtihan dunyasinda boyledir. bir baska tarafida varda o daha derin olur. kafalari karistirir.
    Cevapla
  • hayati 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIN peygamberine sav, hakki kurani getirdiginde dedilerki, o buyulenmis bir buyucudur, o delidir, soyleboyle dediler. ALLAH ne diyor o ne buyulendi ne cinlendi,nede delirdi, o ALLAHIN elcisi ve peygamberidir. ama zulmeden inkarlari sebebiyle iftira atarlar.. sen ruhun daralirsa SIKINTI yasarsan islerin bozulursa cinnet gecirirsen bizim tavsiyemiz psikologa gitmemendir. ac kurandan ayetleri oku. kalpler ancak ALLAHIN zikri ile huzur bulur...
    Cevapla
  • ali dost 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar cehenmenden sinyaldir sizi bekliyor
    Cevapla
  • Selim ar 6 yıl önce Şikayet Et
    dan Brown un ihanet noktası adlı kitabı tavsiye ederim size. Nasa dakiler milyarlarca dolar harcarken boş boş uzayı dinlemekten başka bir iş yapmazken gelen tepkiler üzerine denizde buldukları taşı jet in arkasında yakıp onu da buzula gömüp nasılda uzaydan gelmiş süsü vermişlerdi. velhasıl teknolojiye karşı değilim istediği kadar para gitsin yine dinlemeye devam etsinler uzayı cihazlar geliştirsinler fakat insanları kandırmasınlar. zamanında ufo dedikleri kendi uçakları çıktı. yoksa Efendimiz ilim çinde de olsa gisin alın demiş ilim bizim canımızdır. son nefese kadar ilim. Rabbim bizi ilme önem verenlerden eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak