Dev asteroid Dünya'yı teğet geçecek

Bilim adamları, 340 metre çapındaki bir asteroidin 10 yıl sonra 13 Nisan 2029'da Dünya'nın 31 bin kilometre yakınından geçeceğini bildirdi.

Dev asteroid Dünya'yı teğet geçecek
Dev asteroid Dünya'yı teğet geçecek
GİRİŞ 01.05.2019 18:06 GÜNCELLEME 01.05.2019 18:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Space.com" internet sitesinde yer alan habere göre, ABD'nin Massachusetts Teknoloji Üniversitesinden gezegen bilimci Richard Binzel, "Apofis" adlı asteroidin 13 Nisan 2029'da Dünya'ya yakın geçiş yapacağını açıkladı.

 

 

Uluslararası Havacılık ve Uzay Akademisinin düzenlediği Gezegen Savunma Konferansı'nda konuşan Binzel, "Böylesine büyük bir gök cisminin Dünya'ya bu kadar yaklaşması ancak bin yılda bir görülebilecek bir gelişme, dolayısıyla buradaki fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimalinin bulunmadığını belirten Richard Binzel, asteroidin yörüngeye teğet yapacağı geçişi izlemenin, gezegeni potansiyel asteroid tahribatından korumaya yönelik önlemler geliştirmek bakımından faydalı olacağını vurguladı.

 

 

Dünya yörüngesini ekvator enleminde Hint Okyanusu üzerinde teğet geçmeye başlayacak asteroid, Afrika kıtası üzerinde batıdan doğuya kuzeye doğru meyille ilerleyerek, Atlantik Okyanusu'nu ve ABD'yi katettikten sonra Pasifik Okyanusu üzerinde Dünya yörüngesinden çıkacak.

Asterodin geçişinin, güzergahı üzerindeki bölgelerde yaşayan yaklaşık 2 milyar insan tarafından çıplak gözle izlenebileceği de belirtildi.

Mısır kötülük tanrısı Apofis'in adını taşıyan Dünya'ya yakın yörüngeli asteroid, 2004 yılında ABD'nin Arizona eyaletindeki Kitt Peak Rasathanesinde keşfedilmişti.

YORUMLAR 4
  • kemalat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hesablamışlar tarihte vermişler iyide evdeki hesab çarşıya uymaz dıyede bir söz var. Peki bu söz gerçekleşirse o METEOR YA ABD TEKSAS eyaletıne düşerse veya İSRAİL in SAKLADIGI NUKLEER bombaların oldugu yere düşerde orayı CEHENEME çevirirse ABD petrolsuz kalır İSRAİLkendi bombalarıyla MISIR SUUD larla Cehenemi yaşarlar İNŞALLAH KUDUS un hesabıda görülür.
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bunda da hayırlar versin.
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    he he muhakkak öyledir. Yok dünyayı bilmem kaç yılında meteor vuracak yok şu olacak yok bu olacak avrupalılarında başka işi yok hollywod korku filmi yapmaktan sıkıldılar hayal görmeye ve bunu dünyayla gerçek gibi paylaşarak insanları korkutmaya başladılar. Güya 2012 yılındada kıyamet kopacaktı dünya yıkılacaktı. Hani nerde. bunlara inanıp şirince köyünü dolduran ahmakları söylemiyorum bile. Utanmazlara bak hadi dünyevi güç gösterilerini geçtik kıyamet ve sonrasına dair kesin tarih vererek Allah' ın işinede karışmaya başladılar. İşiniz gücünüz yalan dolan dünyayı meteor teğet geçecekmiş hadi be ordan utanmasa dünyaya carpacak diyecek
    Cevapla
  • Sert 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden teğet geçiyor çok yazık keşke abd Ab ye veya İsraile düşşe
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü