Önceden hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfedildi

Gök bilimciler, daha önce hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfetti. Nesnenin, "nötron yıldızı" olarak adlandırılan en büyük sönen yıldızdan daha büyük, bilinen en küçük kara delikten daha küçük olduğu belirtildi.

Önceden hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfedildi
Önceden hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfedildi
GİRİŞ 25.06.2020 20:10 GÜNCELLEME 25.06.2020 20:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD ve İtalya'daki çekimsel dalga dedektörleriyle uluslararası bir ekip tarafından yapılan keşfin ayrıntıları, "The Astrophysical Journal Letters" dergisinde yayımlandı.

Nesnenin, "nötron yıldızı" olarak adlandırılan en büyük sönen yıldızdan daha büyük, bilinen en küçük kara delikten daha küçük olduğu belirtildi.

Evrende büyük nesnelerin çarpışmasının uzay zamanda yol açtığı anlık dalgalanmaları saptayan dedektörler, Ağustos 2019'da Güneş'ten 23 kat büyük bir kara deliğin, Güneş'in 2,6 katı büyüklüğündeki bir nesneyle çarpıştığını tespit etti.



Gök bilimciler, küçük olan nesnenin, en büyük nötron yıldızdan daha fazla, gözlenen en küçük kara delikten daha az kütleye sahip olduğunu bildirdi.

OLUŞUMLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Araştırma ekibinde yer alan Cardiff Üniversitesinden Charlie Hoy, keşfin, nötron yıldızları ve kara deliklerin oluşumu hakkındaki görüşlerin gözden geçirilmesini gerektireceğini söyledi.

Nesnenin, büyük olasılıkla hafif bir kara delik olduğu ancak diğer olasılıkların da göz ardı edilmediği belirtildi.

Evrende, kara delikten sonra en yoğun nesneler arasında gösterilen nötron yıldızının bir çay kaşığına eş değer parçasının, Dünya'da 4 milyar ton ağırlığında geleceği belirtiliyor.

 

 

YORUMLAR 7
  • GAZANFER AYYILDIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    GAZANFER AYYILDIZ BAYRAĞIMIZ AYYILDIZ SANCAĞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIDIR SELAM OLSUN BEŞTEPE KÜLLİYESİNE SELAM OLSUN ULUBATLI HASAN'A SELAM OLSUN TAYYİP BAŞKANIMA AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ 2023' TARİHİNDE TÜRKİYE'DE YENİ BİR TARİH YAZACAK MEGA BİR YAPIYA SAHİP OLACAKTIR 83: MİLYON YURTDIŞIMIZ AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ İLE YENİ BİR GÜZEL GÜNE UYANACAK YAYLALAR'DAN PINARLAR'DAN SERİN SULAR AKACAK LALELER PAPATYALAR SÜNBÜLLER AÇACAK KUŞLARIN CIVILTISI SARACAK REN RENK ÇİÇEKLER AÇACAK TÜRKİYEMİZDE RAHAT RAHAT BİR NEFES ALIYORSAK HUZURLU HUZURLU YAŞIYORSAK TIKIR TIKIR BANKAMATİK'DEN EMEKLİ MAAŞLARIMIZI ALIYORSAK İŞTE Cumhurbaşkanımız sayesinde sen var ol Cumhurbaşkanımız Saygılarımızla
    Cevapla
  • Sanane 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberle ne alakası var bunun
    Cevapla
  • beyin yakıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bir damla sudan meydana geldigini neden unutur herşeye gücü yetecegini sanan aciz varlık insan nankörlük etmede üstüne yok ,Kainat hizmetine sunulmuş ve sadece istenilen Allah a inan ve Allah a şirk koşma ,Haddini bil .!!!300 milyar galaksi her galaksi de yaklaşık 300 milyar gezegen beynim yandı ya zaman kavramına ne diyecegiz geçmiş şimdi ve gelecek Allah için hepsi Şu an ,yani ALLAH zaman dan ve mekandan münezzehdir,SUBHANALLAH.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıldızların yerine andolsun ki, bilseydiniz bu çok büyük bir yemindir... (vakıa suresi)
    Cevapla
  • Ulubatli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir cay kasigi delig dünya nezdinde 4milyar ton agrli vaybe allah herseyi ölcülü dengeli yaratmistir o ölcu dengede ufacik bi sapma olsa dünya aninda yok olur süpehsis allah ölcüyü teraziye dengeyi belirleyendir
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Sübhanallah. Sani-i Zülcelalin kainattaki her san'atı bir harika. Hayrette kalmamak mümkün değil.
    Cevapla
  • Buket 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşemmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti