Merakla beklenen Lost'un final görüntüsü

Tüm dünya tarafından büyük ilgiyle izlenen "LOST"un tüm soruların cevap bulacağı dizi finali, 23 Mayıs'ı 24 Mayıs'a bağlayan gecenin sabahı Amerika'yla aynı anda yayınlanacak.

GİRİŞ 22.05.2010 10:29 GÜNCELLEME 22.05.2010 10:29

Altı yıldır her bölümü merak ile beklenen Lost nasıl sonlanacak?

Lost, DiziMax'da Amerika'yla aynı anda 23 Mayıs Pazar'ı 24 Mayıs Pazartesi'ne bağlayan gecenin sabahı saat 05:00 ile 09:00 arası yayınlanarak sevenlerine veda edecek. Dört saat boyunca ekrana gelecek Lost'ta, "The End" adlı iki saatlik final bölümünden önce iki saat boyunca şimdiye kadar dizide neler olup bittiğini özetleyen iki özel bölüm gösterilecek.

Altı yıldır her bölümü merak ile beklenen Lost nasıl sonlanacak? Hala pek çok yanıtlanmamış soru var. Sayıların (4, 8, 15, 16, 23, 42) anlamı ne? Neden adaya onlar düştü ve aralarındaki bağ ne? Kara Duman ve Jacob ne? Eski Mısırlıların adayla ne gibi bir bağlantısı var? Walt ve Aaron'a ne oldu? Widmore ve Ben adayı neden istiyorlar?

Yapımcı David Lindelof'un sezon başında yaptığı açıklamada söylediği gibi merak edilen bütün soruların cevapları finalde verilecek. Lindelof ve Carlton Cuse'un ne gibi sürprizler hazırladıklarını öğrenmek için Lost'un DiziMax'da yayınlanacak muhteşem vedasını kaçırmayın!

Kısaca sezonlara göz atacak olursak;

1. sezon Oceanic Havayolları'nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, gizemli bir adaya düşer. Adada mahsur kalan kazazedelerin, yaşayabilmeleri için yiyecek ve içecekten çok daha fazlasına ihtiyaçları vardır. Yaşamları, ormanın içinde dolaşan görünmeyen bir yaratık, kutup ayısı, deli Fransız kadın Rousseau ve "Diğerleri" diye bilinen adanın sakinleri gibi gizemli varlıkların tehdidi altındadır.

2. sezon kazadan sonraki 45 günü anlatır. Hikayenin çoğunu, kazazedeler ile "Diğerleri" arasındaki anlaşmazlıklar oluşturur. Bu sezon, Desmond'ın yıllardır yaşadığı dünyaya ve "DHARMA"ya da giriş yaparız. Sezon boyunca kahramanlarımız gözü kör bir şekilde o numaraları bilgisayara girerler. Uçağın kuyruğundan hayatta kalanlarla tanışırız ve bu yeni gruptan Mr. Eko, adada önemli bir tema olan inancı savunurken, Locke da mantığın sesi olur. Geriye dönüşlerle karakterler arasında rastlantıyla açıklanamayacak bağlantılar olduğunu görürüz.

3. sezonda hikayeye, kazadan sonraki 67. gün ile devam edilir. Bu sezonda "Diğerleri"nin dünyasına resmen giriş yaparız. "Diğerleri"nin lideri Ben'in ve Juliette'in gizemli geçmişleri hakkında bilgi ediniriz. Kazazedeler ile "Diğerleri" arasında çatışma en uç noktaya taşınır. Kazazedeler, adanın yakınındaki gemi ile iletişime geçmeyi başarır. Adada romantizmin en çok yaşandığı sezon da bu sezon olur.

4. sezonda kazazedeler, adanın yakınlarındaki Kahana gemisinden gelenlerle anlaşmaya çalışır. Altı kazazede adadan kurtulmayı başarır. Sezon boyunca bu altı kişinin adadan kurtulduktan sonraki yaşamları ileriye gidişlerle gösterilir.

5. sezonda kazazedelerin hikayeleri iki zaman çizgisi üzerinden anlatılır. Adanın zamanda geçmişe ve geleceğe gitmesiyle başlayan ve sonunda 1974 yılında duran ilk zaman çizgisinde adada kalan kazazedeler, birer "DHARMA" üyesi olur. İkinci zaman çizgisi ise adadan ayrılanların Ajira Havayolları'nın 316 sefer sayılı uçuşuyla adaya dönmeye çalıştıkları 2007 yılıdır.

6. ve son sezon iki zaman çizgisinden oluşmaktadır. Her iki çizgi de 5. sezon finalinde hidrojen bombasının patlamasıyla ortaya çıkar. İlk zaman çizgisi, 815 sefer sayılı uçağın kaza yapmadan indiği alternatif bir zamanı göstermekte olan ‘flash sideway'lerden oluşmaktadır. 2. zaman çizgisinde ise kazazedeler, 2007'ye gider, Jacob'ın ölümü ve Kara Duman'la başa çıkmaya çalışır…

Sırların çözüldüğü dizi finali DiziMax ekranlarında, Digiturk PLUS 305 numaralı DiziMaxHD'de yüksek çözünürlük kalitesinde sizlerle olacak.

 

KAYNAK: HABERTÜRK-SÜPER POLİGON
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi