Etten pahalı mantar ilgi görüyor

Malatya'da toprak altında yetişen bir mantar türü olan Keme mantarı 40 TL‘den alıcı buluyor.

Etten pahalı mantar ilgi görüyor
Etten pahalı mantar ilgi görüyor
GİRİŞ 29.03.2013 14:50 GÜNCELLEME 29.03.2013 14:50

Malatya'da 20-25 günlük sürede toprak altında çıkartılan ve domalan, tombalak, topalak, geme, kumi olarak da bilinen Keme mantarı Suriye'deki iç savaştan dolayı Araplara satılamazken, iç piyasada ilgi görmeye başladı.
İlkbaharda yağmur sonrası kuruyan kumlu topraklarda fruktifikasyonu toprak altında yetişen ve toprak yüzeyinde oluşturduğu çatlaklardan bulunabilen Keme mantarının satışını yapan Aydın Sürücü, "Bu mantar çok zor bulunan bir şey. Nisan ayında 25 günlük sürede bulunur ve yeryüzündeki en değerli mantardır" dedi.

Keme mantarının sadece belli bölgelerde bulunduğunu anlatan Sürücü, “Keme mantarı insan vücudunu gençleştiriyor, hücreleri yeniliyor ve suyu göz hastalığına bire birdir. Doğal ilaçtır. Arapgir'den gelip bizden mantar alıyorlar. Bu mantarlar daha önce direk Araplara giderdi. Suriye'deki savaştan dolayı 2 yıldır biz tezgahımızda satıyoruz. Kilosu büyüklüğüne göre değişiyor. İrileri 40 TL, küçükleri 25 TL'dir. Günlük 30-40 kilo satıyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ilk kez sığınak delici bomba kullandı! Pentagon operasyonun adını açıkladı
ABD İran'a saldırdı İran'dan sert misilleme! İsrail'de büyük yıkım! Bölgeden sıcak kareler