Kendi aracını veren polis ödüllendirildi

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evrakları eksik olduğu için otomobillerini bağladığı aileye kendi aracını veren trafik polisi Barış Karabatak'ı ödüllendirdi.

Kendi aracını veren polis ödüllendirildi
Kendi aracını veren polis ödüllendirildi
GİRİŞ 28.05.2013 12:21 GÜNCELLEME 28.05.2013 12:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa-Yalova karayolu üzerinde, 16 Mayıs'ta Regaip Kandili gecesi saat 21.30 sıralarında trafik denetimi yapan polis ekipleri, Sakarya'dan Balıkesir'e giden Göksel Sipahi'nin kullandığı otomobili durdurdu. Aracın evraklarını kontrol eden polis memuru Barış Karabatak, evraklardan birisinin eksik olduğunu fark ederek aracı trafikten men etti.

Balıkesir'in Balya ilçesinde vatani görevini yapan çocuklarını almaya gitmek istediğini söyleyen Göksel Sipahi, Ayşe Sipahi, Gürsel Sipahi ve tezkere alacak olan Gökhan Sipahi'nin nişanlısı Bilgenur Bıçak, bir süre denetim noktasında bekledi. Bu sırada polis memuru Karabatak'ın yanına gelen Bilgenur Bıçak, polis memuruna durumu anlattıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın ağlamasına dayanamayan polis memuru, yeni aldığı otomobili aileye emanet verdi.

Polis memurunun otomobiliyle Balıkesir'e giden aile, terhis olan çocukları Gökhan Sipahi'yi alarak dönüşte aracı sahibine teslim etti. Kendi eksik evraklarını tamamlayan aile daha sonra Sakarya'ya doğru yola çıktı. Fedakar polis Karabatak'a bugün Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından teşekkür belgesi verildi.

Karabatak'ın davranışının Türk polis teşkilatına örnek olacağını belirten Kahya, “Barış, 16 Mayıs saat 21.30'da trafik ekibiyle uygulama yaparken içerisinde bir ailenin bulunduğu otomobili bağladı. Ailenin mağdur olmaması için Barış kendi özel aracını aileye tahsis etti. Bu örnek davranışı dolayısıyla arkadaşımızı teşekkürname ile taltif ediyorum. Kendisine sağlıklı, uzun ömürlü ve başarılı görevler temenni ediyorum. Bütün emniyet teşkilatına örnek bir davranış olduğu için kendisini tebrik ederim” diye konuştu.

Barış Karabatak ise, “Olay günü alkol kontrolü yapıyordum. Aracı durdurup sürücüye alkol kontrolü yaptıktan sonra evraklarını kontrol ettik. Trafik belgesinin olmadığını fark ettik. Kendisine 23'üncü maddeden aracı bağlamam gerektiğini söyledim. Aile, ısrarlı davrandı, kendilerine bir hafta müsaade etmemi istedi ama kendilerine 23'üncü maddeden izin verilemeyeceğini ve aracı trafikten men etmem gerektiğini söyledim. Bütün ısrarlarına rağmen araçlarını trafikten men ettim çünkü görevim bunu yapmamı gerektiriyordu. Görev bitiminden sonra da aileye kendi aracımı verdim. Benim aracımla Balıkesir'in Balya ilçesindeki asker oğullarını alıp geldiler. Sabah 06.00 civarında da aracımı bana teslim ettiler. Sayın emniyet müdürümüz beni onurlandırdı” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • seyithan 12 yıl önce Şikayet Et
    ........ baba oğluna emanet etmeye itina ettiği bir zamanda bu olay biraz reklam kokuyor, haa madem o gün kandildi sevap olur diyerek verdin madem tv veya gazetelere neden haber edersin.
    Cevapla
  • Fevzi Demirci 12 yıl önce Şikayet Et
    .... bu İNSAN`ı alnından öpüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, 60 savaş uçağıyla İran'a saldırdı
İran suikastlerinin arkasındaki gizi destek...