Esnafın fendi Kurtlar Vadisi'ni yendi
Kurtlar Vadisi dizisinin bir bölümü ile Kurtlar Vadisi-Irak sinema filminin bazı sahneleri Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde çekildi. Ama çekim için meydan kapatılınca, işi bozulan esnaf isyan etti.
Çekimlerinin bitmesini ardından Nizip Attarali civarında esnaflık yapan esnaf Nizip Belediye Başkanlığı'na gelerek zarar ettiğini beyan ederek, zaranının tazmin edilmesini istemişti.
Nizip Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan'ın dizi yapımcılarıyla görüşereke, kendisine şikayette bulunan esnafın zarının karşılanmasını istedi. Yapılan sıkı pazarlığın ardındanmağdur olan esnafa günlük 50 YTL maddi destek verilmesi kararlaştırıldı.
Paraların yapımcı firma tarafından bayram öncesi esnafa verileceği açıklandı. .
Nizip Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan, Kurtlar Vadisi'nin Nizip'teki 3,5 aylık çalışmaları sonrası Nizip'e 800 milyar lira para bıraktığını söyledi. Akdoğan inşaat malzemesi satandan, marketine, otelinden, sanayi esnafına kadar birçok esnafa para kazandırdığını belirtti.