Balıklıgöl Uydurma mı? Mucize mi?

Star TV'de yayınlanan A Takımı'nda Şanlıurfa’daki Balıklgöl için 'Hurafe, uydurmadır' diyen yazar Serkan Tekin’e Şanlıurfa’dan tepki yağıyor. Muhammet Taşçılar'ın haberi.

Balıklıgöl Uydurma mı? Mucize mi?
Balıklıgöl Uydurma mı? Mucize mi?
GİRİŞ 02.07.2006 12:08 GÜNCELLEME 02.07.2006 12:08

Yüzyıllardır Hz. İbrahim peygamberin ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl’ün 'Efsane, uydurma ve hurafe' olduğunu iddia eden yazar Serkan Tekin dün akşam A Takımı programında yine Şanlıurfalıların değer yargılarını hiçe sayarak ağzına geleni söyledi.

Röportajlarla programa katılan Şanlıurfalılar, Serkan Tekin’e tepkilerini dile getirdiler. Gazeteci yazar Naci İpek: “Hangi bilgisine hangi ilmine güvenerek burada böyle bir şey olmamıştır efsanedir” diye konuşuyor.?

Müsiad Şanlıurfa şube başkanı Abdülkadir Canpolat: “Urfa gibi Hz. İbrahim olayını anlatan başka bir yer yok. Hz. İbrahim bu bölgede yaşamamış ise nerede yaşamış? Böyle bir yer yok yeryüzünde” dedi.

Araştırmacı yazar öğretim görevlisi Mehmet Oymak ise “Hz. İbrahim peygamberin burada yaşadığına ve burada geçen hadiseye dünya inanıyor. Bırakın hiç tanımadığımız Serkan Tekin inanmasın diyerek başladığı konuşmasına Hz. İbrahim peygamberle ilgili kitabından alıntılar yaparak devam etti.

Hz. İbrahim peygamberin yaşamını anlatan kitap yazan Dergah Cami imamı Sabri Yazar ise “5 vakit namazda Kuran-ı Kerim’de yazılmamış fakat Biz 5 vakit namaz kılıyoruz. Hepimiz buna iman ediyoruz. Hz. İbrahim peygamberin burada yaşadığına inanana dünyadan gelen milyonlarca burayı ziyarete geliyor. Programa katılan Abdülkadir Badıllı ise “Şanlıurfa yüzyıllardır 3 din tarafından kutsal bir şehir. Bu şehri mübarek eden ise Hz. İbrahim’dir.” Dedi. Şanlıurfalı Sanatçı Mahmut Tuncer’de “Şimdi Adem ile Havva’nın yaşadığı yer Kuran’da yazıyor mu? Fakat bugün Alman bilim adamları Elimizde bulgular var Hz. Adem ile Havva burada yaşamış. diyor. Her şeyi Kuran’da delil aramak senin yanlışın. Biz bunu demiyoruz. Dünya diyor. Almanya'dan Şanlıurfa'ya gelen turistler ise 'biz bunu kitaplardan okuduk. O nedenle merak edip geldik.' dediler.

Şanlıurfa’da erkek berberi Necdet Yıldırım ise daha sinirlerine hakim olamadı. Serkan Tekin’in ağzına biber süreriz. Gelsin Urfa’ya Balıklıgöl’ün ne olduğunu öğreteyim. Diye konuştu.

Balıklı Göl’ün hikayesi

Dönemin Babil hükümdarı -hükümdarlara Nemrut deniliyor- rüyasında çok parlak bir yıldız görür. Rüyadan çok etkilenen Nemrut, rüyasını yardımcılarına yorumlatır. Yardımcıları, o yıl dünyaya gelecek bir erkek çocuğunun Nemrut’un hükümdarlığını elinden alacağını söyler.

Bunun üzerine Nemrut, o yıl doğan bütün erkek çocuklarının öldürülmesi talimatını verir. Hz. İbrahim’in babası Nemrut’un bu talimatından haberdar olduğundan karısını doğum yapması için surların dışında bir mağaraya götürür.
Annesi Hz. İbrahim’i mağarada bırakarak surlara döner, geri geldiğinde dişi bir ceylanı oğlunu emzirirken bulur. Hz. İbrahim 10 yaşında baba evine getirilir.
Daha sonra putları korumakla görevlendirilir ancak Hz. İbrahim putlara karşı mücadele başlatır. Bunun üzerine Nemrut, Hz. İbrahim için ölüm talimatı verir. Hz. İbrahim bugünkü kalenin bulunduğu tepeden mancınıkla ateşe atılır. Ateş suya, odunlar balığa dönüşür.

Hz. İbrahim’in yaşadığı mağaranın içindeki suyun birçok hastalığı iyileştirdiğine inanılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!