Evlat özlemi yüzünden öğrenci oldu

64 yaşındaki Huri Hanım Çarıkçı ABD'deki kızıyla görüşmek için bilgisayar kursuna gidiyor.

Evlat özlemi yüzünden öğrenci oldu
Evlat özlemi yüzünden öğrenci oldu
GİRİŞ 25.02.2016 14:51 GÜNCELLEME 25.02.2016 14:56

URLA Halk Eğitimi Merkezi'nce düzenlenen Bilgisayar Kullanımı Kursu'na, meslek sahibi olmak isteyenlerin yanı sıra gurbetteki çocuklarıyla internet ortamında görüşmeyi öğrenmek için Huri Hanım Çarıkçı gibi büyükler de katılıyor
İzmir'in Urla İlçesi Halk Eğitimi Merkezi'nce düzenlenen kurslara her yaştan vatandaş ilgi gösteriyor. En çok talep gören kursların başında da 'bilgisayar kullanımı' geliyor. Meslek sahibi olmak isteyen gençlerin yanı sıra, bilişim çağından faydalanıp çeşitli kentlerde ve yurt dışında yaşayan çocuklarıyla, torunlarıyla, yakınlarıyla internet ortamında görüşmeyi öğrenmek için büyükler de 'Bilgisayar Kullanımı Kursu'na katılıyor.

ABD'DEKİ KIZIYLA GÖRÜŞMEK İÇİN

Çeşmealtı Mahallesi'nde oturan ilkokul mezunu 3 çocuk annesi, ev hanımı Huri Hanım Çarıkçı, 17 yıldır ABD'de yaşayan kızı, damadı ve torunlarının özlemiyle kursa katıldı. Amacının internet kullanımını öğrenerek kızı ve ailesiyle konuşabilmek olduğunu söyleyen Huri Hanım Çarıkçı şöyle dedi:

"ABD'de olan ve diğer çocuklarım ile torunlarımı özlüyorum. Eve eşimle birlikte bilgisayar aldık. Fakat kullanmayı bilmiyorduk ve hep birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyorduk. Kurs sayesinde şimdi kızım ve torunlarımla a internet ortamında rahatlıkla görüşebiliyor ve yazışabiliyorum. Evlat özlemimi sanal alemde de olsa giderebiliyorum. Kamera sayesinde yüzlerini görüp seslerini duyabiliyorum." 

Kursiyerlerden Sibel Karabacak, aldığı bilgisayar eğitimi sayesinde kısa sürede sağlık sektöründe iş bulduğunu vurgularken, Merve Aydemir de iş başvurularında ofis programlarını bilmenin artı puan sağladığını söyledi.

GENÇLERE İŞ OLANAĞI

Bilgisayar Kullanımı Kursu Öğretmeni Mehmet Salih Mungan, her yaş ve eğitim grubundan öğrencileri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Kursumuzda, bilgisayar kullanımı, işletim sistemi temel özellikler, işletim sistemi gelişmiş özellikler, kelime işlemci, elektronik tablolama, sunu hazırlama programlarını, internet ve e-posta yönetimini öğretiyoruz. Gençler meslek sahibi olabilmek, iş arayanlar CV'lerini zenginleştirebilmek, büyükler ve emekliler banka ve diğer işlerini internet ortamında halledebilmek, gurbetteki çocuklarıyla sanal dünyada rahat görüşebilmek için kurslarımıza rağbet gösteriyorlar."

'BAŞKA KURSLAR DA VAR'

Urla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Karabudak da yıl boyunca gündüz ve akşam kurslarının olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Merkez olarak, meslek edindirme, hobi, sosyal ve kültürel ana başlıkları altında çeşitli kurslar düzenliyoruz. İngilizce, resim, müzik, el işi, seramik, aşçılık, kalorifer bakımı gibi. Gelen istekler doğrultusunda kurslarımız devam ediyor. Amacımız Urlalı vatandaşlarımıza 67 öğretmenimizle en iyi hizmeti vermek."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı