Anne sevgisi bitkisel hayattan çıkardı!

6 yaşında bitkisel hayata giren Mahmut Can Nazman’ı anne sevgisi ayağa kaldırdı.

Anne sevgisi bitkisel hayattan çıkardı!
Anne sevgisi bitkisel hayattan çıkardı!
GİRİŞ 08.05.2016 11:24 GÜNCELLEME 08.05.2016 11:24

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde 3 Mart 1992’de meydana gelen grizu faciasında maden işçisi eşi Ahmet Nazman’ı kaybeden Selma Nazman, 1 ve 12 yaşlarındaki 2 oğluyla kaldı. Yaşamını çocuklarına adayan anne, küçük oğlu Mahmut Can’ın 6 yaşında ‘beyin sapı tüberkülomu’ hastalığına yakalanmasıyla bir kez daha yıkıldı. 5 ay yoğun bakımda kalan Mahmut Can, ‘Tıbben yapacak bir şey kalmadı. Ama Allah’tan umut kesilmez’ diyen doktorları tarafından evine gönderildi.

6 YIL SONRA BİTKİSEL YAŞAMDAN ÇIKTI

Selma Nazman, Kitap okuyarak, müzik dinleterek ve fizik tedavi uygulayarak 6 yıl sonra oğlunun bitkisel yaşamdan çıkmasını sağladı. Tarkan’ın ‘Şıkıdım’ şarkısını dinlerken ilk kez ağzını oynatarak tepki veren Mahmut Can, yine annesinin çaba ve sevgisiyle, hastanede yeniden gördüğü tedaviyle ayağa kalktı. Destek alarak yürümeye, kendi işlerini yapmaya başlayan Mahmut Can bugün 25 yaşında ve konuşabiliyor, kitap okuyabiliyor, bilgisayar kullanabiliyor.

BU BİR MUCİZE

Mahmut Can’ın daha da iyi olacağına inandığını belirten Selma Nazman, “Bu rahatsızlık ile ilgili bir mucizedir. 17 ameliyat geçirdi. Koşup top oynamayacak ama hiç yoktan evin içinde kendi ihtiyaçlarını rahatça karşılayacak kadar sağlıklı olmasını istiyorum” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş