Aşure günü ne zaman? (2016) Ayın kaçına denk geliyor?

Müslümanların en önem verdiği günlerden biri olan Aşure günü ne zaman? 2016 yılı Aşure günü ayın kaçına denk geliyor? İşte bolluk ve bereketin simgesi olan aşure günü ile ilgili tüm merak edilenler

 Aşure günü ne zaman? (2016) Ayın kaçına denk geliyor?
Aşure günü ne zaman? (2016) Ayın kaçına denk geliyor?
GİRİŞ 05.09.2016 10:29 GÜNCELLEME 05.09.2016 10:32

2016 Aşure günü ne zaman?  Bolluk ve bereketin simgesi olan Müslümanların en önem verdiği Aşure günü Ekim ayının kaçında başlıyor. Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan geleneklerden biri olan Aşure günü hangi güne denk geliyor? İşte Aşure günü ile ilgili tüm merak edilenler

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN? 

Muharrem ayının 10. günü ihya ettiğimiz bu kutlu gün, 11 Ekim 2016 yılı Salı gününe denk geliyor. Aşure ayında vatandaşlar komşularına, dost ve akrabalarına yılda bir defa aşure dağıtıyor.

2016-aşure-günü

AŞURE AYININ ANLAMI 

"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.  

Aşure pişirmek Osmanlıdan sonra daha önem kazanmıştır. Nuh peygamber zamanından geldiği de bilinmektedir. Herkes aşurenin varoluş hikâyesinin Hz. Nuh tufanı ile başladığını bilmektedir. Hz. Nuh, Hz. İdris peygamberden sonra kavmine gönderilen peygamberden biridir.

AŞURE GÜNÜNDE NEDEN ORUÇ TUTULUR?

Hz Muhammed (s.a.s.), "Aşure günü orucunun, önceki yılın günahlarına keffaret olacağını umarım" (Tirmizî, Savm, 47) buyurarak bu günde oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. Ancak Yahudiler, Muharrem'in sadece 10. gününde oruç tuttuklarından, onlarınkine benzememesi için önüne veya sonuna bir gün ilavesiyle iki gün ve yahutta hem öncesine hem de sonrasına bir gün ilave edilerek üç gün oruç tutulması tavsiye edilmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!