Yardımeli derneği kurbana hazır

Ülkemizde ki Kurban çalışmalarıyla birlikte 35 ülkede ve 45 Bölgede Kurban çalışmalarını yapacak olan Yardımeli hazırlıklarını tamamladı.

Yardımeli derneği kurbana hazır
Yardımeli derneği kurbana hazır
GİRİŞ 06.09.2016 13:54 GÜNCELLEME 06.09.2016 14:01

"Aileden Ümmete KURBANLARIMIZ KARDEŞLİĞİMİZE" sloganı ile bu Kurban bayramında vekalet yoluyla Yardımeli Derneğine bağışlanacak kurbanlar belirli ülke ve bölgelerde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kurban fiyatları ülkelere göre belirlendi. 10 yıldır Kurban organizasyonu yapan Yardımeli, ülke ve bölgelere göre kurban bedelleri oluşturarak hayırseverlere diledikleri ülke ve bölgeden tercih yapma fırsatı sunuyor.

2015 yılında yüzbinlerce aileye kurban hissesi ulaştıran Yardımeli Derneği, 2016 yılı için daha çok kurban hissesiyle daha çok yetime ve muhtaca kurban hissesi ulaştırmayı hedeflemektedir.

Kurban bir fırsat

Yardımeli Derneği  kurban götürdüğü ülkelerde sadece kurban eti dağıtmakla kalmıyor, gidilen bölgelerde diğer ihtiyaçları da tespit ediyor daha önceden yapılmış olduğu kalıcı projelerin ( su kuyusu, hastane, yetimhane gibi) takibini de yapıyor.

Sudan’ın başkenti Hartum’da inşa ettiği 450 kişilik Akabe Yetimler Külliyesi, Somali Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Bangladeş Darul Hikme Külliyesi ve Pakistan Eyüp Sultan Köyü yine bir kurban organizasyonu zamanında ihtiyaç hissedilip yapılan kalıcı projelerdir.

Kurban vesileyle gidilen bölgelerde derneğin bir başka projesi olan ‘Kardeş Aile’ projesinde ki kardeş aileler ziyaret edilerek gönül köprüleri kurmayı hedefleniyor.

Kurban organizasyonunun yapılacağı ülkeler

Anadolu’dan Balkanlara Asya’dan Afrika’ya Ortadoğu’dan Kafkaslara ihtiyaç sahipleri ve yetimlere ulaştırılacak kurbanlar başta Türkiye olmak üzere, AFGANİSTAN, ARAKAN, ARNAVUTLUK, AZERBEYCAN, BANGLADEŞ, BOSNA, BULGARİSTAN, D.TÜRKİSTAN, ETİYOPYA, GAZZE, GÜRCİSTAN, IRAK, KAZAKİSTAN, KENYA, KEŞMİR, KIRGIZİSTAN, KOSOVA, KÜDÜS, LÜBNAN, MACARİSTAN, MAKEDONYA, MALİ, MISIR, MOĞOLİSTAN, MORİTANYA, NİJER, PAKİSTAN, SOMALİ, SUDAN, SURİYE, ÜRDÜN ve YEMEN

Kurbanların Kesimi:
Uzman ekipler kurban olma özelliğine uygun hayvanlar İslami usullere uygun olarak satın alıyor.  Kurbanların kesimi vekalet sahiplerinin ismi okunarak gerçekleştiriliyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar
Milyonerlerin ilk adreslerinde zirve değişmedi! İşte dünyanın en zengin şehirleri!