Mazlumlar bayram etti

Cansuyu’na emanet edilen bütün kurbanlar kesildi ve kayda alındı. Bağışçılara bu kayıtlar ulaştırılacak

Mazlumlar bayram etti
Mazlumlar bayram etti
GİRİŞ 13.09.2016 11:54 GÜNCELLEME 13.09.2016 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği bu kurban bayramında 1 milyon yardıma muhtaç insana ulaşarak kurban eti dağıttı. Hayırseverlerin kendisine emanet ettiği bütün kurbanları tek tek kayda alan dernek ve bütün kurbanları bayram süresince kesti ve et olarak dağıttı.  

Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri 1 Milyon insana ulaştı.  Bangladeş, Arakan, Filistin Kampları, Suriye Kampları, Çeçen Kampları, Lübnan Kampları, Çad, Kamerun, Somali Sierra Leone, Moğolistan, Fildişi Sahili, Pakistan, Hindistan, Moro, Gazze, Togo, Mali, Sudan gibi ülkelerde çalışma yapan Cansuyu ekipleri emanetleri yerlerine ulaştırdı. 

KURBAN KESİMİ VE DAĞITIMI KAYDA ALINDI

Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada kurbanın İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biri olduğu ve kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olduğuna özellikle vurgu yapılarak bütün bölgelerde kurbanların sorunsuz bir şekilde kesildiği ifade edildi.  Yaklaşık 1 Milyon kişiye ulaşan Cansuyu ekipleri, ayrıca gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarını da ele alarak su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırladı.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri hemen bütün ülkelerde Türkiye Büyükelçiliklerini de ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.  

AFRİKA CANSUYU İLE GÜLDÜ

Afrika’nın birçok bölgesinde kurban kesen ve en ücra köşelere kadar ulaşan Cansuyu ekipleri özellikle Çad, Kamerun, Somali Sierra Leone, Fildişi Sahili, Togo, Mali, Sudan gibi ülkelere ağırlık verdi. Cansuyu, mülteci kamplarında mültecilere kurban eti dağıtımının yanı sıra gıda, gıda yardımında bulundu ve su kuyusu çalışması yaptı.  

GAZZE BAYRAM ETTİ

Cansuyu Derneği, bu yıl da Gazze’yi ihmal etmeyerek hayırseverlerin bağışladığı kurbanları Gazze’de kesti. Kuşatma altındaki şehirde binlerce insanın yüzünü güldüren Cansuyu Derneği satın aldığı kurbanları bayram süresince kesti, parçaladı ve yardıma muhtaç Gazzeliye dağıttı.

KURBAN KESİM GÖRÜNTÜLERİ BAĞIŞÇILARA VERİLİYOR

Cansuyu ekibi her yıl olduğu gibi bu yıl da güven ve hassasiyeti ilk sıraya koydu. Kurbanların satın alınmasından etlerin teslim edilmesine kadar her adımda dikkatli davranılırken, kesim sırasında da her bir kurbanın vekâleti tek tek kesim yapan şahsa aktarıldı ve tüm işlem bağış sahibine iletilmek üzere kamera ile kayıt altına alındı. CD’lere aktarılacak olan kurban kesim ve dağıtım görüntüleri bağışçılara gönderilmeye başlandı.  

YORUMLAR 1
  • halil halil 7 yıl önce Şikayet Et
    ümmet için çalışan her kuruluştan allah razı olsun sayılarını arttırsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!