Türkiye'de 3 ilçe daha 'Sakin şehir' unvanı aldı

Bolu'nun Göynük, Sinop'un Gerze ve Isparta'nın Eğirdir ilçeleri sakin şehir unvanı aldı.

Türkiye'de 3 ilçe daha 'Sakin şehir' unvanı aldı
Türkiye'de 3 ilçe daha 'Sakin şehir' unvanı aldı
GİRİŞ 06.02.2017 16:44 GÜNCELLEME 06.02.2017 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tarihi ve kültürel özellikleriyle tanınan, doğal dokusuyla öne çıkan Göynük, Gerze ve Eğirdir, Türkiye'de bu unvanı alan ilçeler arasına girdi. İlçeler, bu unvanı alabilmek için çevre, altyapı ve sosyal uyum gibi kategorilerde 70 kriteri yerine getirdi.

Artvin'de düzenlenen toplantıda 3 ilçeye "Cittaslow" sertifikaları verildi. 3 ilçeyle birlikte Türkiye'de sakin şehir unvanı alan ilçelerin sayısı 14'e yükseldi.

CİTTASLOW NEDİR?

"Sakin Şehir" anlamına gelen Cittaslow 1999 yılında İtalya'da kurulmuş, uluslararası bir belediyeler birliği hareketidir.

Bir kentin Cittaslow olması için Cittaslow felsefesine uygun hareket etmesi, nüfusunun 50.000 altında olması ve Birlik'e sunduğu başvuru dosyası üzerinden yapılan değerlendirmeden geçer puan alması gerekmekte.

Bir kentin değerlendirmeden geçmesi için çevre politikaları, altyapı politikaları, sosyal uyum, kentsel yaşam kalitesi politikaları gibi kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor.
Kurulduğu ilk yıllarda İtalyan kentleri arasında yaygınlaşan Cittaslow hareketi, günümüzde 28 ülkede 182 üyeye sahip.

YORUMLAR 2
  • Servet ERGAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Göynük, Gerze ve Eğirdir ilçesi sakinleri sevinmeyin aksine üzülün. Türkiye'de ilk sakin şehir ünvanını alan İzmir-Seferihisar ilçesi Mandalin bahçeleri ile ünlüdür. Ancak bu ünvanı aldıktan sonra SAKİN sözünü ancak sözlüklerde görmeye başladık. Cittaslow payesini aldığımızda nüfusumuz 17.000. cıvarındaydı şimdi ise kışları 40.000.e yazları ise 150.000.e dayandı. Çarpık kentleşme ile birlikte ilçe merkezinde ve sahilde hayat çekilmez bir hal aldı. İlk fırsatta yakın köylerden birine evi satıp kaçmayı düşünüyorum. Ve halinize şimdiden üzüldüm.
    Cevapla
  • Engin ESEN 7 yıl önce Şikayet Et
    Göynüğün Akşemseddin Hz.lerinin medfun bulunduğu yani kabrinin bulunduğu yer olarak çoğu kimseler bilmez mesela...! Halbuki tarihimizde İstanbulun fethi gibi muhteşem bir hadiseye nail olmuş bir zatın Göynükte kabrinin bulunması manidardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!