Recep Ayı ne zaman başlıyor? Yapılacak ibadetler

2017 Recep ayı Mart'ın kaçında başlayacak. Üç ayların müjdecisi ve başlangıcı olan Recep Ayı ne zaman başlıyor?

Recep Ayı ne zaman başlıyor? Yapılacak ibadetler
Recep Ayı ne zaman başlıyor? Yapılacak ibadetler
GİRİŞ 13.03.2017 11:31 GÜNCELLEME 13.03.2017 11:31

Müslümanlar için önemli bir ibadet ayı olan Recep ayında hangi dualar edilir ve hangi namazlar kılınır? Recep ayı kameri aylardan olan hicri ayının yedincisidir. Mübarek 3 ayların başlangıcı ve ilkidir. Peki 2017 yılı itibariyle Recep Ayı ne zaman başlayacak? Ramazan ayına hazırlık ayı olarak bilinen ve çeşitli ibadetlerle geçirilen Recep Ayı Mart'ın kaçına denk geliyor? İşte üç ayların başlangıç tarihi ve tüm merak edilenleri

RECEP AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Recep ayı Üç ayların başlangıç ayı’dır .2017 yılında Üç Aylar ve Recep ayI ilk günü 29 Mart 2017 Çarşamba günü başlıyor. 26 Nisan 2017 Çarşamba günü bitiyor. 

RECEP AYI ORUCU VE İBADETLERİ

Receb ayı istiğfar , şaban namaz , ramazan ise Kur’an ayıdır. Receb ayının ilk gününü, ortasındaki günü ve son gününü oruçlu geçirmek tamamını tutmuş gibi sevaptır.

RECEB AYININ İLK GECE VE GÜNDÜZ İBADETLERİ

Receb ayının ilk gecesini ibadetle geçiren sabaha bağışlanmış olarak çıkar. Recebin ilk gününün orucu üç senenin günahlarına , ikinci günü iki senenin günahlarına, üçüncü günü bir senenin günahlarına kefarettir. Sonraki her gün bir aylık bağışlamadır. Recebi ilk gününü oruçlu geçiren kimseden cehennem gökle yer arası kadar uzaklaşır.

Her kim ilk gecesinde akşam namazı kıldıktan sonra; 1 fatiha, 1 ihlas ile 20 rekat namaz kılar ve 2 rekatta selam verirse onun sevabı ALLAHu Teala onu, canı,malı,ailesi şekilde sıratı şimşek gibi geçer.

RECEB AYININ İLK CUMASI ( REGAİB GECESİ )

Recebin ilk cuması öğle ile ikindi arası 4 rekat namaz vardır. Her rekatta 1 fatiha, 7 ayetel kürsi, 5 felak, 5 nas, 5 ihlas okunur. Selam verince “ La havle vela guvvete illa billahil aliyyil azimil kebiril müteali.” Zikri okunur. Sonunda “estağfirullahe ve etübü ileyhi” diye 10 kere tevbe edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı