Recep ayı 15. gününde neler yapılır? Önemli ve ibadetleri

Recep Ayının 15.Günü önemi nedir? Üç ayların müjdecisi olan Recep ayı dinimiz İslam'ın en çok önem verilen aylarından biridir. Peki Recep ayının 15.gününden neler yapılır? İşte Recep ayı 15.günün ibadetleri...

Recep ayı 15. gününde neler yapılır? Önemli ve ibadetleri
Recep ayı 15. gününde neler yapılır? Önemli ve ibadetleri
GİRİŞ 13.04.2017 14:14 GÜNCELLEME 13.04.2017 14:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2017 Recep ayı 29 Mart Çarşamba günü itibariyle başladı. Üç ayların müjdecisi ve başlangıcı olan Recep Ayı ibadetleri ise büyük merak konusu oldu. Müslümanlar için önemli bir ibadet ayı olan Recep ayının 15.gününde hangi dualar edilir ve hangi namazlar kılınır? Recep ayı kameri aylardan olan hicri ayının yedincisidir. Ramazan ayına hazırlık ayı olarak bilinen ve çeşitli ibadetlerle geçirilen Recep Ayın'da kılınacak namazlar ve edilecek tüm dualar haberimizin detayında.

Recep Ayı 15.Günü'nün önemi hadislerde şöyle belirtilmiştir; “Recep’in 15. Gecesi, Allah-ü Teala’nın Musa (as) ile konuştuğu ve İdris (as)’ı semaya yükselttiği bir gecedir. Allah-ü Teala o gece, kulların amel defterleriyle görevli meleklere: Onların divanlarına bir bakın ve ne kadar günah varsa silip, onun yerine sevap yapın.” diye seslenir. (Nüzhetül-Mecâlis) 

Recep Ayının 15.Günü nasıl ibadet edilir?

Pek çok dini gün ve gecede olduğu gibi, bu mübarek gecede de yapılacak ibadetler mevcuttur. Bu gece kılınacak namaz şu şekildedir;14 rekât namaz kılınır; her rekâtında bir “Fatiha”, yirmi “İhlâs”, üç kere “Felak” üç kere “Nas” surelerini okunur, namazını bitirince on kere salâvat getirilir, 30 kerede: “Sübhânallâhi velhamdü lillâhi Velâ ilahe illallâhû vallâhû ekber” denilir.

YORUMLAR 1
  • süleyman karacaccc 7 yıl önce Şikayet Et
    Cuma geceniz mübarek olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı