Kur'an-ı Kerim'in insan sözü olmadığının en büyük kanıtı!

Naziat Suresi 30. Ayet'te yazan “Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı.” ifadesini köşesine taşıyan Emre Dorman Kur'an-ı Kerim'in insan sözü olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Kur'an-ı Kerim'in insan sözü olmadığının en büyük kanıtı!
Kur'an-ı Kerim'in insan sözü olmadığının en büyük kanıtı!
GİRİŞ 01.06.2017 10:34 GÜNCELLEME 01.06.2017 10:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesi yazarı Emre Dorman, Kur'an-ı Kerim'in insanlar tarafından yazıldığı yönündeki iddiaları çürüten en büyük kanıtı bugünkü köşesine taşıdı. Naziat Suresi 30. Ayet'te yazan “Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı.” ifadesini köşesine taşıyan Dorman, şunları yazdı;

“Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı.” (Naziat suresi 30) Ancak Peygamberimizin dönemindeki insanlar bu bilgiye sahip değildiler. Bununla beraber birçok toplumda Dünya’nın daha çok düz olduğu, bir tepsiye benzediği şeklindeki görüş benimsenmişti. Dünya’nın yuvarlak olduğuna dair kanaatin ortaya konulması ve zamanla yaygın bir kabul haline gelmesi ise 16. yüzyıla dayanmaktadır.

Kuran ise daha 7. yüzyılda bu konuda da insanları doğru şekilde bilgilendirerek mucizevi yönünü ortaya koymuştur. Örnek verilen ayetin Arapçasında geçen ‘dahv’ kelimesinin köklerinden türetilen kelimeler “yuvarlaklık” ifade etmekte, “devekuşu yumurtası” gibi anlamlara gelmektedir.

Dünya’nın şekli gerçekten de ‘dahv’ kelimesinin ifade ettiği yuvarlaklığa, yumurta biçimine, devekuşu yumurtası şekline benzemektedir. Dünyamız aynı devekuşu yumurtası gibi geoittir.

Yani tam düzgün küre olmayan, fakat küremsi, kutuplardan basık bir şekle sahiptir. İnsanlık tarihi boyunca Dünya’nın nasıl bir şekle sahip olduğu gibi merak edilen bir konunun Kuran’da açıklanmış olması Kuran’ın insan sözü olamayacağının önemli delillerindendir.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber.
    Cevapla
  • kon 6 yıl önce Şikayet Et
    Araplar ilk önce keşfşetmemiş başkası keşf ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...