Derviş gibi 15 yıldır barış için yürüyor...

ABD'de yaşayan Meredith Eberhart 15 yıl önce başladığı yürüyüşüne devam ediyor. Amacı "umutsuzca da olsa barış arayışı"... Şimdiye kadar yaklaşık 7000 kilometre yürüdü.

Derviş gibi 15 yıldır barış için yürüyor...
Derviş gibi 15 yıldır barış için yürüyor...
GİRİŞ 07.07.2017 12:18 GÜNCELLEME 02.04.2021 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1993'te emekli olan Meredith Eberhart yürüyüşü hayat felsefesi olarak benimsedi. Yıllarca görme bozukluğu alanında çalışan, evli ve iki çocuk babası. Yürüyüşlerini bir noktada sistemli hale getiren Eberhart, tren istasyonları arasında yürümeye başladı.

15 Yıldır Hiç Durmadan Barış İçin Yürüyor

1998'de yani 60 yaşında kendi hayatında da bir arayışa tekabül eden uzun bir yürüyüşe çıktı. Vahşi doğa alanlarından da geçerek Florida'dan kuzeye, Quebeck'e yürüdü. Bu yürüyüş onun hayata yaklaşımını değiştirdi. Dokuz ay sonra eve döndüğünde farklı biriydi. Duş almayı bıraktı, saçlarını uzattı. Yıllar içinde biriktirdiği kitapları teker teker yaktı. Kendisine farklı bir isim verdi.

15 Yıldır Hiç Durmadan Barış İçin Yürüyor

Yıllarca görme bozukluğu alanında çalışan, evli ve iki çocuklu Eberhart 1993'te emekli oldu. Evi Florida'ydı ancak Georgia'da satın aldığı bir arazide yalnız başına zaman geçirmeye başladı.Bir süre sonra eşiyle bağları kopan Eberhart, bir sonraki beş yıl, kendisinin de hatırlamadığını söyleyerek, hayatının karanlık ve zorlu bir dönemi olduğunu ifade ediyor. Yürüyüşlerini bir noktada sistemli hale getiren Eberhart, tren istanyonları arasında yürümeye başladı. Böylelikle Pensilvanya'ya kadar vardı.

15 Yıldır Hiç Durmadan Barış İçin Yürüyor

2003'te eşinden ayrıldı. Evi ve birçok maddi varlığını eski eşine bıraktı. Georgia'daki araziyi de çocuklarının üzerine geçirdi. Eberhart o günden bu yana durmadan yürüyor. Guardian için haberi hazırlayan gazeteci de, Eberhart'ın haberini onunla yürüyüşüne günler boyunca eşlik ederek gerçekleştirdi.

"Her geçen yıl sahip olduklarım azaldı ve daha mutlu bir adam oldum" ifadelerini kullanan Eberhart yürüyüş amacını ise "umutsuzca bile olsa barış arayışı" diye özetliyor.

 

YORUMLAR 1
  • Kel 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi bu yürüyüş işi sakat kiminin yolu pensilvanya'ya çıkyor, kiminin yolu pensilvanyadan başlıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den