30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatil planı yapanların gözü Bakanlar Kurulu tarafından gelecek resmi açıklamaya çevrildi. Bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı tatili birleştirilecek mi? İşte, yanıtı…

30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?
30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?
GİRİŞ 25.08.2017 14:01 GÜNCELLEME 25.08.2017 14:01

Müslümanları en önemli aylardan biri olan Kurban Bayramı heyecanı sardı. Bu mübarek ayda Kurban ibadetini yerine getirmek ve sevdikleriyle birlikte bayram coşkusunu paylaşmak isteyenler için tatilin kaç gün olacağı merakla bekleniyor. Kurban bayramının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin konu hakkında Bakanlar Kurulu tarafından henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı. Ancak kesin olmasa bile, bayram tatilinin uzatılabileceği ihtimali gündemdeki yerini alıyor.

KURBAN BAYRAMI 30 AĞUSTOS RESMİ TATİLİYLE BİRLEŞECEK Mİ?

Bu sene 30 Ağustos resmi tatil olması sebebiyle 31 Ağustos Arefe gününde resmi tatil olması beleniyor. Bu doğrultuda 2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı 9 gün resmi tatil olabilir. Fakat 9 gün tatil olması ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan resmi bir açıklama gelmedi.

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN OLACAK?

2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı tarihi kesin olarak belli oldu. Buna göre;

->31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)

->1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

->2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

->3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

->4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILACAK MI?

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı.

Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.

KURBAN BAYRAMINA ÖZEL TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM MÜJDESİ!

Bayramda vatandaşların aile, akraba ziyaretlerini daha kolay yapabilmesi ve bayramda özel araç kullanımının azaltılmasının amaçlandığı uygulama ile; 1 - 4 Eylül arasında Kurban Bayramı boyunca İETT ve Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Özel Deniz Motorları, Metro, Tramvay, Hafif Metro ve Füniküler yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

Ayrıca ilk, orta ve liselerin açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü de 06.00-14.00 saatleri arasında İstanbuldaki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet verecek. 18 Eylül’de İstanbulda 5 bin 771 okulda, 2 milyon 689 bin 988 öğrenci ile 142 bin 524 öğretmenin ders başı yapacak. Alınan kararla okulun ilk günü vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmemesi amaçlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı