Koruyucu ailesinden alınmıştı...

Antalya'nın Alanya ilçesinde koruyucu ailesinden alınan Öykü B.'nin durumuyla ilgili görevlendirilen 3 müfettiş, ilçeye gelerek aileyle görüştü.

Koruyucu ailesinden alınmıştı...
Koruyucu ailesinden alınmıştı...
GİRİŞ 10.08.2017 15:03 GÜNCELLEME 10.08.2017 15:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alanya'nın kırsal mahallesi Elikesik'te, 2011 yılından bu yana kendisine bakan, 2014 yılından itibaren de koruyucu ailesi olan Zahide ve Ramazan Yavuz çiftinden alınarak Antalya'daki sevgi evine yerleştirilen Öykü B.'nin durumu önceki gün medyada gündeme geldi.

Okula servisle gönderilmediği, kendisine ait bir odası ve gardırobu olmadığı gibi gerekçelerle kendilerinden alınan Öykü'nün geri verilmesini isteyen ailenin çağrısı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın görevlendirdiği 3 müfettiş Alanya'ya geldi.

Ankara'dan gelen müfettişler dün saat 15.00'te Yavuz ailesinin evine gitti. Elikesik Mahalle Muhtarı Yusuf Boz'un da katıldığı yaklaşık 3 saat süren görüşmede, 6.5 yıldır Öykü'ye bakan Zahide ve Ramazan Yavuz çiftiyle görüşen müfettişler, ailenin yaşadığı ortamı ve Öykü'ye sunacakları imkanları gözlemleyip notlar aldı.

"Görüşme olumlu geçti"

Mahalle Muhtarı Yusuf Boz, "Görüşme bizim açımızdan olumlu geçti. Yetkililer çok iyi niyetli davrandı. Öykü'yü kendi çocuklarından ayırt etmeyen Yavuz ailesini tebrik ettiler ve 'Umudunuzu kaybetmeyin' dediler" diye konuştu.Müfettişlerin Yavuz ailesiyle görüşmelerinin ardından incelemeyi derinleştirmek için Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nü de ziyaret ettikleri belirtildi.

 

 

 

YORUMLAR 7
  • hidocan 6 yıl önce Şikayet Et
    benimde odam yoktu gardorop nedir bilmedim bile hepsi lehenin icindeydi, ama cocugun ailenin sevgisine ve ilgisine ihtiyaci var odasi gardorabi olupta yalniz birakilan cocuklarin ne oldugu görülüyor
    Cevapla
  • ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    o zaman tüm Suriyelilerin de çocukları ellerinden alınsın.Tek odada 20 kişi kalıyorlar.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    altı yaşındaki bir çocuğu alıp yetiştirme yurduna veren zihiniyeti de o personeli de kınıyorum . hatta ve hatta o personlin iş akdini fesh etmwk lazım sinirden yazamıyorum şuan. ne demek şartları uygun deil yaaa sen devlet olarak şartları iyileştir o masum çocuk ta ailesi bildiği insanların yanında mutlu ve huzurlu bir şekilde yetişsin sen o çocugu aileden ayırdığında yaşacağı travmayı nasıl tedavi edeceksin. nasıl sosyal devletsin sen ?????
    Cevapla
  • erzurumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    benim çocuklarında odası yok ne yapalım elimizden mi alacaksınız,çocuk ailesi olarak benimsemişse yazık değil mi hem aileye hem çocuğa
    Cevapla
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ama oldumu şimdi yavrucak ın psikolojisi alt üst olmuştur.Bırakın yaşamına bu ailenin yanın da devam etsin.eğer ailenin yaşam koşulları kısıtlı ise ilgili bakan hanım efendi iyileştirme yaptırsın...en güzeli bu değil mi...
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor