Ünlü sanatçı Aliye Akkılıç hayatını kaybetti! Aliye Akkılıç kimdir?

Aliye Akkılıç 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk Halk Müziğinin önde gelen sanatçılarından Aliye Akkılıç dün sabaha karşı vefat etti. Peki, Ela Gözlüm Ben Bu Eldem Gidersem adlı eseri ile tanınan ünlü sanatçı Aliye Akkılıç kimdir? İşte, Türk Müziğinin önemli yorumcularından Aliye Akkılıç'ın biyografisi

Ünlü sanatçı Aliye Akkılıç hayatını kaybetti! Aliye Akkılıç kimdir?
Ünlü sanatçı Aliye Akkılıç hayatını kaybetti! Aliye Akkılıç kimdir?
GİRİŞ 02.02.2018 13:11 GÜNCELLEME 02.02.2018 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ünlü isimlerin hastalık ve vefat haberlerini duyuran 'felaket tellalı' lakaplı sanatçı Onur Akay, Türk Müziğinin önemli simalarından Aliye Akkılıç'ın vefat ve defin haberini şu sözlerle duyurdu, “Türk halk müziği, ekol olmuş sanatçılarından birini kaybetti! Yurttan Seslerin üyesi ve Muzaffer Sarısözen’in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç, bugün sabaha karşı 85 yaşında vefat etti. Bir neslin türküleri sevmesinde o güzel sesinin ve yorumunun katkısı büyük olan Akkılıç'ın cenazesi, öğlen namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah.” Türk Halk Müziğinin büyük seslerinden olan Aliye Akkılıç kimdir? "Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem" parçası ile bilinen ünlü sanatçı Aliye Akkılıç kaç yaşındaydı?

 

 

ALİYE AKKILIÇ KİMDİR?

85 yaşında hayata veda eden ve dün öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilen Aliye Akkılıç, Yurttan Sesler'in en sevilen icracılarından biridir. Solistlik kariyerine TRT Ankara Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak adım atan Akkılıç, söylediği türkülerin yanında, uzun havaları ve derlediği eserlerle de beğeni kazanmıştır.

1954 yılında TRT Ankara Radyosu ile sanat macerası başlayan Akkılıç, 1981 yılında TRT'den emekli olmuştur. Bu tarihten sonra özel yayınlarda dinleyicileri ile buluşan usta sanatçının en bilinen eseri, "Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem” adlı Türk Halk Müziği eseridir. 

ONUR AKAY VEFAT HABERİNİ BÖYLE DUYURDU

ONUR AKAY KİMDİR? 

Türk sanat müziği ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, sunucu ve oyuncu kimlikleri ile bir çok başarıya imza atan Onur Akay, 28 Nisan 1977 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümününde 6 yıl okuduktan sonra Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünü tamamlayan Onur Akay, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi dönemin en önemli hocalarından musiki dersleri aldı.

YORUMLAR 2
  • dr.zeynel yetgin 6 yıl önce Şikayet Et
    ölüm.insanlar için kaçınılmaz.ne mutlu hayatı,ibadeti ve ölümü allah için olanlara.
    Cevapla
  • kırık kalp 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde tv telefon alış verişe döya malı bunlar bize ahireti unuturuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap