Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde görülmemiş hata keşfedildi!

Kanal D ekranlarında yayın hayatına başladığı ilk günden beri fırtına gibi esen Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde görülmemiş bir hata keşfedildi. Kenan İmirzalıoğlu'nun, Fatih Sultan Mehmed'e hayat verdiği dizide Osmanlı kültürüne metal kaşığın sonradan gelmesine rağmen, Çandarlı Halil Paşa'nın yemeğini metal kaşıkla yemesi çok konuşuldu.

GİRİŞ 30.03.2018 16:59 GÜNCELLEME 30.03.2018 16:59
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kanal D ekranlarında profesyonel oyuncu kadrosu ve güçlü hikayesiyle adından sıkça söz ettiren iddialı yapıtı Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde yapılan bir hata izleyici kitlesinin dikkatinden kaçmadı. Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmed'i canlandırarak İstanbul'un fetih süreci konusunun işlendiği Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin ekranlara gelen son bölümünde, Çandarlı Halil Paşa'nın kızlarıyla sofranın başında yemek yediği sahnede metal kaşık kullanıldığı görülüyor. Ancak yüksek meblağlar harcanan prodüksiyona sahip Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde yapılan metal kaşık hatası, ekranın başındaki izleyici kitlesinin eleştiri merkezi haline geldi.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Çandarlı Halil Paşa'nın metal kaşık kullanması tarihçiler tarafından da değerlendirildi. Tarihçilerin Osmanlı'da metal kaşık kullanımı konusuna yönelik, metal kaşığın Osmanlı'ya çok sonradan geldiğini özellikle vurgulayarak, ''O dönem en iyi ihtimalle tahta kaşık kullanılıyordu.'' şeklinde ifadelere yer verilerek dizide mantık hatası yapılmış olabileceğinin altı çizildi. İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde yapılan görülmemiş hata...

 

 

YORUMLAR 29
  • M.M.Ç. 6 yıl önce Şikayet Et
    Günlerdir hapiste kalan Korkut’un yanına Çandarlı Esleme gelir konuşurlar. Ama!!!!! Ne hikmetse korkut sinek kaydı traş olmuş duruyor. Hiç mi uzamada bu adamın sakalı bıyığı. Diyeceksinizki adam köse. Yahu HD tv de izlerken bal gibi belli adamın günlük traş olduğu. Elleri başğı adamı gökten birileri gelip traş etmedi ya. Bu kadarda bariz hata olmaz yahu?????
    Cevapla
  • ozcan 5 yıl önce Şikayet Et
    lan korkut kose sakalı yok sen bılmıyormusun
    Cevapla
  • Neriman 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem bir dizi
    Cevapla
  • Leex 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu eğitim bir kuran okumak veya el sanatları veya ev işi veya büyüklere saygı es akraba vs. Bu fatih dizinde günümüz entrika aldatma vs hiç farkı yok. Yani aşkı Memnu o benim hayatım gibi içerikli dizilerden hiç bir farkı yok. Fark diyeceksin isimlerden tarihte yer alan kisilerin ismi. Izlerken o dönemde boylemiymis diye bir etkilenme söz konusu değil. Ancak fikir güzel. Fatih'in hayatı merak unsuru bu konuda bir diziye ihtiyaç vardi. Fakat bunu yanlış ellerde yanlış insanlar yanlış içerikleri gerceklestiriyor. En iyisi izlememek
    Cevapla
  • Leex 6 yıl önce Şikayet Et
    O dönem en karanlık donem hakkında bilgiden yok. Ancak tarihi bilinmese de tahmini o dönemlerde bir tezatlik olusmuyor Örf adet ve kadına saygı konusunda. Bir kere eski Türkler de kadına oldukça saygı var ve kadın da bir savaşçı aynı zaman da eğitimli.
    Cevapla
  • Leex 6 yıl önce Şikayet Et
    Fakat en azından bu iki oyuncu bilindik usta oyuncu fakat içerik vasat olduğundan insanın izlemesi gelmiyor. Baki Ertuğrul dizine kimse birsey diyebiliyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!