CHP'li Engin Altay'dan ilginç seçim tahmini! ''...Daha az oy alacak''

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Türkiye Genel Seçimleri'nde hangi adayın ne kadar oy alacağı hususunda şaşırtan tahminlerde bulundu. Engin Altay, canlı yayında olduğunu unutmasıyla birlikte Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha az oy alacağının açıklamasında bulundu.

CHP'li Engin Altay'dan ilginç seçim tahmini! ''...Daha az oy alacak''
CHP'li Engin Altay'dan ilginç seçim tahmini! ''...Daha az oy alacak''
GİRİŞ 23.05.2018 13:03 GÜNCELLEME 23.05.2018 13:03

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunuculuğunu üstlendiği ''Teke Tek'' adlı programa konuk oldu. Canlı yayında, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçimlerine yönelik hangi adayın ne kadar oy alacağına ilişkin ilginç seçim tahminleri gerçekleştirdi. Ancak canlı yayında olduğunu bir anda unutan Engin Altay, sunucu Fatih Altaylı'nın yönelttiği ''Parlemento için oy tahmininiz nedir?'' sorusu üzerine Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'ndan daha az oy alacağına dair beklenmedik bir seçim tahmini yürüttü. Engin Altay tarafından; CHP Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilen Muharrem İnce'nin, ilk turdaki seçimleri kazanacağını ifade etmesine rağmen, oy tahminleri doğrultusunda Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha az oy alacağı şeklinde ifadeler kullanıldı. Öte yandan oy tahminlerinin hemen akabinde, sunucu Fatih Altaylı'ya ''Yayında değiliz değil mi?'' şeklinde soru sorması da göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. İşte, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın gerçekleştirdiği canlı yayında gerçekleştirdiği seçim tahminleri...

"MİLLET İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN AZ OY ALIR"

 

 

Fatih Altaylı'nın "Parlemento için oy tahmininiz nedir? Ne kadar kadar oy alır Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve HDP?" sorusuna karşı CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, "Öngürüm var. Cumhurhur İttifakı 42, Millet İttifakı 44, diğer partilere bir miktar oy gider. HDP'nin 12-13 oy alacağını düşünüyorum. Şimdi bugün bunu görüyorum." dedi.

İNCE'NİN SÖYLEDİĞİNDEN TAM TERSİ BİR TABLO ORTAYA KOYDU…

Program sonunda Altay, 24 Haziran seçimlerine yönelik oy tahminlerini açıkladı. Muharrem İnce'nin mitinglerde ve katıldığı programlarda ilk turda seçimi kazanacağını söylemesine rağmen Altay'ın oy tahmini tam tersi bir tablo ortaya koydu.

"MUHARREM İNCE YÜZDE 32, ERDOĞAN 34 OY ALIR"

Altaylı'nın "İlk turda Sayın İnce ne alır? Sayın Erdoğan ne alır?" sorusuna da Altay, "Şimdi bugün seçim olsayı mı konuşuyoruz, 30 gün sonrasını mı? (Yüzde) 32 ilk turda Sayın İnce alır, 18 Akşener alır, 13 Demirtaş alır, 3 de Temel Bey alır. Ne etti orası 66." şeklinde cevap verdi.

"BUNU YAZMAYI UNUTMAYIN"

Fatih Altaylı'nın Erdoğan'ın oy oranına yönelik "34 mü artıyor" ifadesine Altay, "Malesef öyle çıkıyor. Malesef üzgünüm ama öyle çıkıyor. Bunu yazmayı unutmayın." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...