Cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemi...

Ev temizliğinin en zor kısımlarından biri ulaşılamaz yerleri ve bir türlü zapt edilemeyen su lekeleri ile camlardır. Peki, en doğru cam silme yöntemi nedir? Cam silmede kullanılan bez ve temizliği ürünü kadar yöntem de oldukça önemlidir. İşte, en doğru cam silme yöntemleri ve cam silmede kullanabileceğiniz alternatif yöntemler

Cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemi...
Cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemi...
GİRİŞ 05.06.2018 15:01 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:03

Cam silerken akla gelen ilk malzeme kimyasallardır, ancak hem cildinize zarar vermeden hem ciğerlerinize yazık etmeden rahatlıkla doğal alternatiflere yönelebilirsiniz. Peki, cam nasıl silinir? En doğru cam silme yöntemleri nelerdir? Ulaşılmaz yerlere ulaşıp, iz kalmadan cam silmek için gerekli bilgiler haberimizde...

Cam Nasıl Silinir? 

Marketlerde satılan cam silmeye uygun temizlik ürünlerinin yanında, cam silmek için sirke, maden suyu, limon suyu gibi doğal malzemelerde yararlanabilirsiniz. Cam silme suyunuza birkaç tatlı kaşığı sirke karıştırarak parlak ve temiz camlara sahip olabilirsiniz. Bunun yanında cam silerken kullanacağını bezleri eskimiş tişört, atlet gibi penye ürünlerden ya da marketlerde satılan cam silme bezlerinden yapabilirsiniz. Cam silerken bir deterjanlı bez ile bir de sonrasında kuru bezle camı kurulamalısınız. Aksi takdirde camlarda su izi kalacaktır. 

Cam Silerken Bunlara Dikkat Edin!

* Cam temizleme işlemine geçmeden önce pvc temizliğinin yapılması gerekir. Pvc pencereleri en iyi en iyi temizlenme yöntemi; bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı. Hemen ardından ıslak bir bez ile fazlalığı alarak durulayın.

Camın önce temiz tarafını silin. İç kısmı, dış kısmına göre daha temiz olduğundan dolayı iç kısmını soldan sağa doğru silin. Dış tarafını da yukarıdan aşağıya doğru silin. Böylece hangi tarafta leke kaldığını daha rahat anlarsınız.

Cam silme suyunun içerisine birazcık yumuşatıcı ve birazcıkta sirke koyun. Böylece camlar daha temiz olacak ve uzun süre kirlenmeyecektir.

* Sirkeli su ile cam temizliği yaptıktan sonra bir kat da sirkesiz su ile silin ki sirke kokusu camlardan geçsin.

* Camları silmek için, kullanacağınız suya biraz yumuşatıcı katarsanız camlar hem kolay temizlenir hem de kolay kolay tozlanmazlar. 

* Camları silmenin de bir zamanı vardır. Yani cam sileceğiniz gün, havanın çok güneşli olmamasına dikkat ediniz. Çünkü güneşli havada silinen cam hemen kuru ve lekeler çıkmadan kuruyarak kalır.

* Cam silmede çekbasları da kullanabilirsiniz. Kovaya deterjanlı suyu koyun, çekbasın süngerli kısmını suya batırın, camı silin, arkasından diğer tarafla fazla suyu alın, kurulama da gerektirmez. 

* Cam silme aşamasında, kurulama yaparken gazete kağıdı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok
Forbes'ten iddia: Türkiye S-400'leri oraya konuşlandıracak - Gazete manşetleri