Defne Samyeli kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Detaylı hayatı...

Başarılı sunuculuk kariyerinin ardından pek çok önemli dizi projesinde yer alan Defne Samyeli kimdir? Haber sunuculuğunun yanı sıra; köşe yazarlığı ve haber editörlüğü gibi görevler icra eden Defne Samyeli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, son dönemlerin merak duyulan ismi Defne Samyeli'nin detaylı hayatı...

Defne Samyeli kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Detaylı hayatı...
Defne Samyeli kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Detaylı hayatı...
GİRİŞ 08.06.2018 13:09 GÜNCELLEME 08.06.2018 13:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Defne Samyeli, adını ilk defa 24 Nisan 1991 tarihinde katılım sağladığı Magic Box isimli güzellik yarışmasında Türkiye üçüncü güzeli seçilerek duyurdu. Derece elde ettiği güzellik yarışmasının akabinde, kariyerini ana haber bülteni sunuculuğu yaparak devam ettirdi. Öte yandan Kanal D ve Show TV ekranlarında ana haber bülteni sunuculuğu görevini icra eden Defne Samyeli, ilerleyen dönemlerde sunuculuk koltuğundan ayrılma kararı almasının ardından dizi oyuncusu olarak ekranlarda yer almaya başladı. Peki, Senagal'de düzenlenen Avrupa Güzellik Yarışması'nda dördüncü olarak seçilen Defne Samyeli kimdir? Kariyerinde program ve haber kuşağı sunuculuğunun dışında, köşe yazarlığı ve haber editörlük görevlerini de üstlenen Defne Samyeli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, oyuncu ve şarkıcı gibi kimliğiyle tanınan Defne Samyeli'nin detaylı hayatı...

DEFNE SAMYELİ KİMDİR?

Haber sunuculuğunun yanı sıra; köşe yazarlığı ve haber editörlüğü gibi görevler icra eden Defne Samyeli, 17 Mart 1972 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açmıştır. Kanal D ve Show TV ekranlarında ana haber bülteni sunuculuğu görevlerini üstlenen Defne Samyeli, aslen Malatya’lı olup 13 yaşında iken babası Haluk Samyeli’yi kaybetmiştir.

defne

Boğaziçi Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi’nde Kimya alanında eğitim alan Defne Samyeli, iş hayatı ve yarışmalar sebebiyle okulu yarım kaldıktan yıllar sonra, yatay geçiş yaptığı iş idaresi bölümünü tamamlayarak mezun oldu.

defne

24 Nisan 1991 tarihinde katılım sağladığı Magic Box isimli güzellik yarışmasında Türkiye üçüncü güzeli seçilmiştir. Öte yandan ülkemizin yanı sıra yurt dışında da adını duyurmayı başaran Defne Samyeli, Senagal'de düzenlenen Avrupa Güzellik Yarışması'nda dördüncü olarak seçildi.

defne

Derece elde ettiği güzellik yarışmasının sonrasında, İnter Star ekranlarında Youngstar Galaxy isimli gençlik programı sunan Defne Samyeli, 1991 tarihinde ise İyi Günler Türkiye isimli sabah programını Ümit Aktan'la birlikte sunmuştur. İlerleyen zamanlarda Kanal D ana haber bülteninde sunuculuk görevini icra etmeye başlamıştır. Kanal D ekranlarında gerçekleştirdiği haber sunuculuğunun yanı sıra, Milliyet ve Güneş Gazetesi'nde köşe yazarlığı, Show TV ekranlarında ana haber bülteni sunuculuğu ve editörlüğü gibi görevler üstlenmiştir.

defne

Defne Samyeli, 29 Haziran 1995 tarihinde mimar Eren Talu ile evlilik gerçekleştirdi. 2009 tarihinin Ekim ayında Erkan Talu’ya boşanma davası açan Defne Samyeli, 16 yıl sonra 2011 tarihinde boşandılar. Defne Samyeli’nin Deren ve Derin isimlerinde iki kız çocuğu bulunmaktadır. Defne Samyeli’nin 4 Temmuz 1994 tarihli Melih Kibar şarkılarından oluşan “Tek Başına” isimli bir albümü vardır.

defne

1994 yılında Show Tv’de “Show’da Show” adlı bir eğlence programı yaptı. Bir süre “Şakalamaca” adlı programı sunduktan sonra “Gecenin İçinden” adlı haber programını sunmaya başladı. 2010 Mayıs ayından itibaren bir dönem ATV ekranlarında yayınlanan “Defne Her şey Bambaşka” isimli programı sunuculuğunu üstlendi.

defne

1999 tarihinde Kanal D’nin “anchorwoman”ı olan Defne Samyeli, 2000 yılında rahim kanserine yakalandı ve Amerika'da tedavi görmeye başladı. 11 Eylül 2000 tarihinde de Kanal D ekranında görevinin başına yeniden geçti. Sonrasında 15 Temmuz 2002 tarihinde de Show TV ekranlarına transfer oldu.

defne

Defne Samyeli, 2013 tarihinde Fox Tv’de yayın hayatına başlayan senaryosunu Gani Müjde’nin kaleme aldığı “Babam Sınıfta Kaldı” isimli dizide Cem Davran ile başrolü paylaştı. Defne Samyeli, 16 Ağustos 2015 tarihinde “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin 9. sezon kadrosuna ‘Ajan Zeynep’ olarak katıldı. Milliyet Gazetesi'nde sürdürdüğü köşe yazarlığı görevini 3 Ocak 2015 tarihinde bırakma kararı aldı.

defne

 

YORUMLAR 2
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka. Kim merak ediyor ki
    Cevapla
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın; bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!