Aydemir Akbaş'dan kötü haber! Aydemir Akbaş sağlık durumu belli oldu!

Yönetmen, senarist ve sinema oyuncusu Aydemir Akbaş'a kolon ve bağırsak kanseri tanısı konuldu. Peki, kanser teşhisinin konulmasının akabinde kendisine ilişkin açıklamalar gerçekleştiren Aydemir Akbaş'ın son dakika sağlık durumu nasıl? İşte, geçtiğimiz dönemlerde gırtlak kanserini atlatan Aydemir Akbaş'a dair gelişmeler!

Aydemir Akbaş'dan kötü haber! Aydemir Akbaş sağlık durumu belli oldu!
Aydemir Akbaş'dan kötü haber! Aydemir Akbaş sağlık durumu belli oldu!
GİRİŞ 05.10.2018 15:29 GÜNCELLEME 05.10.2018 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sinema tarihinin usta isimlerinden Aydemir Akbaş'a gittiği hastanede kolon ve bağırsak kanseri tanısı konulduğunun bilgisine ulaşıldı. Oyuncu kimliğinin yanı sıra yönetmen ve senarist de olan Aydemir Akbaş kendisine kanser teşhisinin konulmasının ardından sağlık durumu hakkında önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Sevenlerini derinden etkileyen haberi paylaşan Aydemir Akbaş, ''Doktorlar, 'Taş Gibisin!' diyor ama tetkitler devam ediyor.'' şeklinde ifadelere yer vererek sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu ve korkulacak bir durum olmadığını duyurdu. Bu gelişmelerin üzerine geçtiğimiz dönemlerde gırtlak kanserinin üstesinden gelen Aydemir Akbaş'ın kim olduğu, hayatı ve kariyerine yönelik sorgulamalara hız kazandırılmaya başlandı. Peki, kolon ve bağırsak kanseri teşhisi konulmasıyla gündemin merak edilen ismi haline gelen Aydemir Akbaş kimdir? 

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR? HAYATI...

 

 

Kendisine kolon ve bağırsak teşhisi konulan Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açmıştır. Lise eğitimini, Galatasaray Lisesinden tamamlayarak mezun olan Aydemir Akbai, geçtiğimiz yıllarda gırtlak kanserini atlamıştır.  Anne tarafından Trabzon Sürmene kökenli, baba tarafından ise Manastır’dan göçme bir Arnavut olan Aydemir Akbaş, lisedeyken eğitim gördüğü yıllarda tiyatro koluna girmiş ve Haldun Dormen'in Cep Tiyatrosunda perdeci olarak görevde bulunmuştur.

1968 tarihinde Ayfer Feray-Nisa Serezli Tiyatrosu'nda ‘’’7 Kocalı Hürmüz’’ isimli tiyatro oyununda rol üstlenmiştir. Askerliğin ardından Gülriz Sururi-Engin CezzarTiyatrosu'na katılan Aydemir Akbaş; Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin oyunlarında görev üstlenmiştir.

AYDEMİR AKBAŞ

2009 tarihinde "Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi" isimli sinema filmi projesinde Şafak Sezer, Hakan Ural, Ali Sürmeli ile oyuncu kadrosunda yer aldı. Öte yandan yine 2009 tarihinde "Kutsal Damacana 2: İt Men" isimli sinema filmi projesinde Şafak Sezer, Mustafa Üstündağ ile beraber rol aldı.

1964 tarihinde senaryosunu Haldun Taner'in kaleme aldığı, yapımcılığını ise Memduh Ün’ün üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Atıf Yılmaz’ın oturduğu "Keşanlı Ali Destanı" isimli sinema filmi projesinde Fikret Hakan, Fatma Girik, Hüseyin Baradan, Danyal Topatan, Mualla Sürer, Hayati Hamzaoğlu ile birlikte rol almıştır.

AYDEMİR AKBAŞ

YORUMLAR 2
  • dereboyu 5 yıl önce Şikayet Et
    70 li yillarda cok meshurdu bir nesil bu filmlerle buyudu
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlattıklarına göre bir nesil bunlarla büyümedi bunlarla sapıttı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!