İşte dünyanın en büyük kumbarası

Sarıyer Belediyesi Şehit Ailelerine yardım için Sarıyer meydanına Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday dev kumbara yerleştirdi. Dev kumbaranın ebatları şaşırtıcı

İşte dünyanın en büyük kumbarası
İşte dünyanın en büyük kumbarası
GİRİŞ 31.10.2007 23:59 GÜNCELLEME 31.10.2007 23:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sarıyer Belediyesi, çocuklarda tasarruf bilincinin oluşturulması amacıyla “Geleceğimi Biriktiriyorum” kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Sarıyer Meydanı’nda kurulan dev kumbara dünyanın en büyük kumbarası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday oldu..


Dev kumbara da birikecek paranın  Şehit Ailelerine ulaştırmak üzere Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.   “31 Ekim Dünya Tasarruf Günü” nedeniyle, yine kampanya çerçevesinde  çocuklarda tasarruf bilincinin oluşturulması amacıyla ilçedeki 5 bin ilköğretim öğrencisine kumbara dağıtıldı.


Açılış organizasyonuna katılan Yavuz Seçkin stand up gösterisi yaparken, günün anlam ve önemini belirten ağustos böceği ve karınca hikayesi bir tiyatro oyunuyla sahnelendi.


3.67 METRE BOYUNDA 2 BİN 800 KİLO AĞIRLIĞINDA KUMBARA


Etkinlik kapsamında bugüne kadar yapılmış ‘Dünyanın En Büyük Kumbarası’ Sarıyer Meydanı’na bugün yapılan törenle yerleştirildi. 3 metre 67cm yüksekliği,  17 metre 54cm çevresi, 2 bin 800kg ağırlığı ile normal kumbaranın 5600 katı olan ‘Dev kumbara’  Guinness Rekorlar Kitabı’nın yetkilileri tarafında dünyanın en büyük kumbarası ilan edilmek üzere kayda geçirildi.


Dev Kumbara okullarda şehit panosu olacak


Dev kumbarada kullanılan malzeme bir ay sonra deformasyona uğramadan demonte edilerek, ‘’ Şehit Panosu’’ olarak ilçedeki okullara hediye edilecek.


Dev kumbarada 1 ay boyunca birikecek para ve “Dev kumbara hesabına” yatırılacak bağışlar Şehit ailelerine ulaştırılmak üzere noter huzurunda Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak. İlk bağışı yapan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün 1.000 YTL tutarındaki çeki banka görevlilerine teslim etti.


FOTOGALERİ GİRİŞİ


Tülün: Şehit ailelerimize canımız feda olsun


Törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, ‘Bu gün Sarıyer Belediyesi olarak farklı bir olayı daha gerçekleştiriyoruz. Bu kampanya ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda Sarıyerimizin adını dünyaya duyuralım istedik. Tasarruf hayatımızın her alanında unutmamamız gereken bir olay. Soluduğumuz havada, içtiğimiz sudan tasarruf etmek durumundayız. Ayrıca doğal kaynaklarımızı korumamız gerekiyor. İçimizdeki vatan sevgimizi korumamız gerekiyor. Bizler şuan  burada rahat bir şekilde toplanıyorsak bizleri koruyan Mehmetçiğimizi unutmamamız gerekiyor. Ülke olarak çok önemli bir dönemdeyiz. Üst üste gelen şehit haberleri yüreğimize ateş gibi düşüyor. Millet olarak dünya tasarruf gününde böylesi dev bir kumbarayla haklılığımızı tüm dünyaya haykıralım istiyoruz. Bu anlamda burada biriken parayı ve HSBC bankasında açtığımız ‘Dev Kumbara’ hesap numarasın da  biriken parayı Şehit Ailelerine ulaştırılmak üzere Mehmetçik Vakfına bağışlayacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehit ailelerimizi unutmadık. Sürekli onların yanında olduk. Onlar bizler için çok değerli varlıklar. Çünkü onlar bizim için en sevdikleri varlıklarını feda ettiler. Bizlerde onların uğruna canlarımızı fedaya hazırız.’dedi.


SARIYER SENTEZ

YORUMLAR 3
  • SahinYilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Guiness Rekor - Süper Akil. Böylece Sehitlerimiz Batili´larda efsanelestirelecek. Unutulmasin! Bizi unuturlar, ama Guiness kendilerin Kitabi oldugu icin, \"ebedi\" kalacagiz. Bu Hainlerin yaptigi zaten rekor kirici.
    Cevapla
  • Birol A. 16 yıl önce Şikayet Et
    . 2 bin 800kg ağırlığı ile normal kumbaranın 56 katı olan ‘Dev kumbara’ *** 56 katı mı? iki sıfır eksik olmasın. 5600.
    Cevapla
  • Slim Shady 16 yıl önce Şikayet Et
    onuda soyarlar :).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama